FIFA VM 2018

Svensk VM-skurk får massiv støtte, efter han blev lagt for had

Svenske Jimmy Durmaz får støttende ord med på vejen, efter han lavede et frispark, som Toni Kroos sendte i kassen til 2-1-resultatet.

Du kan se alle VM-kampe på TV 2 Play.

De svenske spillere kastede sig ned på græstæppet på Fisht Olympic Stadium i Sochi og kunne ikke forstå, hvad der lige var sket.

Fire minutter inde i overtiden var Sverige på vej til at hente et stort resultat mod Tyskland. Svenskerne var kommet foran i første halvleg, men Marco Reus havde udlignet i anden. Dog var et 1-1-resultat mod de forsvarende verdensmestre stadig særdeles godkendt.

Jeg har ikke tjekket mine sociale medier, så det er ikke noget problem. De må fortsætte med at hade

Jimmy Durmaz

Men fem minutter inde i overtiden slukkede Toni Kroos de svenske drømme, da han sendte et frispark ind bag Robin Olsen i det svenske mål. Et frispark, der blev begået af midtbanespilleren Jimmy Durmaz.

Den aktion har affødt mange vrede kommentarer på svenskerens Instagram-konto. Ved fem-tiden søndag morgen havde Durmaz fået over 13.000 kommentarer på sit seneste billede, hvor de første kommentarer efter kampen indeholdte had og trusler. Efterfølgende er stemningen dog vendt og er blevet mere positiv og støttende.

- I gjorde alle en enorm indsats. Det er synd, at du skal hænges ud som syndebuk, skriver en bruger på Instagram til Durmaz' seneste billede.

- Sverige vinder og taber som et hold. Det var en svær kamp og så spændende, at jeg ikke kunne se til sidst. Og så mod de forsvarende verdensmestre! Nu ser vi frem mod næste kamp, skriver en anden.

Det er billedet herunder, der næsten har fået 14.000 kommentarer.

- Totalt idiotisk at hade ham for det

Men det er ikke kun på de sociale medier, hvor der er støttende ord til Jimmy Durmaz.

Han får også støtte af sine svenske holdkammerater efter kampen, som ikke mener, at han har fået en fair behandling.

- Der er ingen skygge, der falder over Jimmy. Der er ikke noget ondt at sige om ham. Folk kommer til at bebrejde én person, men vi vinder som et hold og taber som et hold, siger Albin Ekdal ifølge Aftonbladet.

- Han løber og kæmper hele kampen. Det er bare uheldigt, at det sker. Det er totalt idiotisk at hade ham for det, siger John Guidetti.

2-1 Video: Magnus Stig Christensen

Midtbanespilleren, der indrømmer, at han ramte Timo Werners hæl, tager det ganske stille og roligt.

- Jeg har ikke tjekket mine sociale medier og hader det faktisk, så det er ikke noget problem. De må fortsætte med at hade. Hvis det er sket i hele dit liv, så er der ingen fare. Det er ikke noget, jeg tænker på. Jeg står stolt og repræsenterer mit land.

- Selvfølgelig ville jeg ikke have begået frispark der. Jeg prøver at dække for indlæg, men han ser, at jeg glider, og han går den anden vej, siger Durmaz til den svenske avis.

Efter de første to kampe i gruppen har Sverige og Tyskland nu begge tre point, imens Mexico fører gruppen med seks.