FIFA VM 2018

Trusler mod svensk spiller politianmeldes

Jimmy Durmaz blev gjort til syndebuk af en række svenske fans efter gruppekampe mod Tyskland.

Truslerne mod den svenske VM-spiller Jimmy Durmaz har været så voldsomme, at det svenske fodboldforbund har valgt at politianmelde dem.

Det fortæller generalsekretæren i fodboldforbundet, Håkan Sjöstrand.

- Selvfølgelig er det her på ingen måde okay. Vi tolerer ikke vores spillere eller ledere udsættes for denne form for trusler, siger Sjöstrand ifølge Aftonbladet til Sveriges Radio.

Durmaz modtog truslerne på sin Instagram-profil efter Tyskland besejrede Sverige dybt inde i overtiden. Målet blev scoret på et frispark, som Durmaz havde begået. Derfor var det ham, som en række svenske fans gjorde til syndebuk.

- Det er ikke noget, jeg bryder mig om. Jeg står her stolt og repræsenterer mit land, som har modtaget stor kærlighed og støtte efter de hadske kommentarer, siger kantspilleren, som blev indskiftet med et kvarter tilbage af kampen.

Sejren til Tyskland betyder, at de med en sejr på minimum to mål kan gå videre til ottendedelsfinalerne. Havde Sverige kæmpet et uafgjort resultat hjem, kunne de med ét point mod Mexico gå videre fra gruppen og sende de forsvarende tyske verdensmestre ud af VM.

Opbakning fra spillere

Durmaz har siden truslerne fået massiv støtte fra både fans og holdkammerater.

- Der er ingen skygge, der falder over Jimmy. Der er ikke noget ondt at sige om ham. Folk kommer til at bebrejde én person, men vi vinder som et hold og taber som et hold, siger Albin Ekdal ifølge Aftonbladet.

- Han løber og kæmper hele kampen. Det er bare uheldigt, at det sker. Det er totalt idiotisk at hade ham for det, siger John Guidetti.

Jimmy Durmaz fik debut på landsholdet i 2011 og har siden spillet 46 landskampe.