FIFA VM 2018

Tyske medier i ekstase - hylder deres fodboldgud og frelser

De tyske spillere og specielt Toni Kroos tiljubles efter den sene sejr over Sverige, som holder Tyskland i live ved VM i Rusland.

Se samtlige VM-kampe direkte på TV 2 PLAY.

Tyskland var på vej mod VM-exit lørdag aften, men to mål i anden halvleg - det sidste direkte på frispark af Toni Kroos dybt inde i dommerens tillægstid - gør, at tyskerne fortsat har mulighed for at forsvare deres VM-guld.

2-1-sejren over Sverige var naturligvis forløsende for de tyske spillere, der indledte turneringen med et 0-1-nederlag til Mexico, og medierne i hjemlandet hylder da også 'Die Mannschaft' og især Kroos for de tre point.

Fodboldguden og frelseren Kroos

Tophistorien hos Tysklands største avis Bild søndag morgen er ikke overraskende den vigtige sejr. Overskriften er 'Ihr seid KROOSARTIG' med henvisning til den tyske matchvinder og med inspiration fra ordet 'großartig' (storslået).

I artiklen om kampen står der, at frisparket, som avisen kalder for et kunststykke, redder Tysklands verdensmesterskab, og at Toni Kroos er en fodboldgud.

- Hvilken kamp. Hvilken rysten. Hvilket drama. Hvilken slutning. Tak, Toni Kroos, skriver Bild videre i deres referat af kampen mod Sverige.

Fodboldmediet Kicker skriver, at duellen mod svenskerne ikke var for sarte sjæle, og at frelseren Toni Kroos afværgede et muligt, historisk tysk VM-exit efter gruppespillet, hvilket kan få holdet i gang.

Journalisten hos Kicker slår dog samtidig fast, at denne tyske succes kun er et første lille skridt. Tyskland skal vinde sin tredje og sidste gruppekamp mod Sydkorea med to mål for at være sikker på avancement til ottendedelsfinalerne.

Kroos havde en idé

Under overskriften 'Kroos krøller håbet tilbage' hæfter avisen Süddeutsche Zeitung sig også ved, at tyskerne var på afgrundens rand, men at Toni Kroos havde en idé, og at det til sidst endte i eksplosion og ekstase.

Den øverste del af avisen Welt Am Sonntag er også tilegnet det tyske hold. Overskriften 'Die Mannschaft. Das comeback' akkompagneres af et stort billede med glade, tyske spillere.

Die Welts hjemmeside er overskriften 'Kroos' drømmemål vækker grådigheden i det tyske landshold', og journalisterne skriver, at Toni Kroos gjorde noget magisk, da holdet var så godt som elimineret.

De bemærker også, ligesom Kicker, at målet i sidste øjeblik kan give Joachim Löws hold den første gnist.

Skuffelse i Sverige

På den anden side af Øresund er stemningen selvfølgelig anderledes trist. Hos Fotbollskanalen lyder det, at det er 'blytungt for Sverige, der faldt mod Tyskland efter et mål i det sidste tillægsminut'.

Efter en rundtur hos flere udenlandske medier skriver Expressen, at Sverige hyldes efter nederlaget, men avisen har også stort fokus på den tumult, der opstod efter slutfløjtet, hvor et par tyske ledere ifølge den svenske landstræner Janne Andersson skulle have ageret usportsligt over for den svenske bænk.

Aftonbladet skriver ligeledes om tumulten på sidelinjen, men opfordrer også de svenske spillere og fodboldfans til ikke at hænge med hovederne, da en sejr over Mexico vil sende Sverige videre fra gruppespillet.

Stillingen i VM's gruppe F

  1. Mexico (3-1) 6 point
  2. Tyskland (2-2) 3 point
  3. Sverige (2-2) 3 point
  4. Sydkorea (1-3) 0 point

Sverige møder Mexico onsdag eftermiddag kl. 16.00. Samtidig spiller Tyskland mod Sydkorea. Begge kampe kan ses direkte på TV 2 PLAY.