VM fodbold

Dopingkontrollanter klager over svensk VM-angriber

Marcus Berg risikerer straf, fordi han ikke gik direkte til dopingkontrol efter Sveriges kamp mod Tyskland.

Den svenske VM-angriber Marcus Berg er blevet indberettet til det internationale fodboldforbund (FIFA), fordi han tog en omvej, da han skulle afgive en dopingprøve.

Efter Sveriges kamp mod Tyskland i lørdags blev Berg udtaget til dopingtest, hvilket efter planen skal foregå umiddelbart efter kampens afslutning.

Den rutinerede forward valgte imidlertid at gennemføre såkaldte flash-interview med flere tv-kanaler frem for at marchere direkte ned i dopingkontrollanternes område.

Den omvej havde kontrollanterne ikke givet tilladelse til, og derfor er Berg nu blevet indberettet og risikerer en straf.

- Det var nogle vigtig-Petere inde i dopingrummet. Det var egentlig en misforståelse, og hvor det ender, ved jeg ikke, men det var en latterlig sag, så vi får se, siger Berg til svensk TV4.

Den svenske landsholdsleder Lasse Richt siger til fotbollskanalen.se, at han allerede har sendt sin vurdering af hændelsesforløbet af sted til FIFA.

Han mener, at uenighederne skyldes, at dopingkontrollanterne var mere emsige end normalt.

- Jeg har jo gjort dette tusind gange før, tror jeg, så det er jo ikke første gang, og jeg mente, jeg havde ret. Men hun (den kvindelige dopingkontrollant, red.) mente, at efter bogen var det hende, der havde ret, siger Lasse Richt.

Nu afventer svenskerne FIFAs afgørelse i sagen. Ifølge Aftonbladet er Marcus Berg dog ikke i fare for at få karantæne.