FIFA VM 2018

Ekspert: - Det mest pinlige ved VM indtil videre, at Ronaldo ikke får rødt

Den portugisiske superstjerne havde en skidt aften på fodboldbanen, hvor han brændte et straffespark og lænede sig op ad et rødt kort.

Cristiano Ronaldo smilte og slog ud med armene, da kampens dommer, Enrique Caceres fra Paraguay, præsenterede ham for et gult kort med syv minutter tilbage af kampen.

De iranske spillere og trænerbænken var derimod rasende over, han ikke hev et rødt kort op af lommen, efter Ronaldo og Irans Morteza Pouraliganji kort forinden havde været i en duel langt væk fra bolden.

Iran kastede et indkast ned mod egen målmand. Da iraneren blokerede Ronaldos vej mod bolden, kørte portugiseren først en hånd i ryggen på iraneren, hvorefter han svingede armen op omkring hovedet på Pouraliganji, der gik i græsset.

Umiddelbart så det ud til, at Ronaldos albue bevidst blev sendt i hovedet på iraneren. Videodommerne valgte derfor at sende kampens dommer ud for selv at se situationen igennem, og samtidig gav TV 2 SPORTs fodboldekspert Mikkel Beckmann sin klare vurdering af, hvad han ville dømme.

- Jeg synes ikke, albuen har noget at gøre deroppe. Det er fuldstændig hovedløst at satse på den måde. Det ser ud til, albuen er lige lovligt højt oppe i forhold til, han bare skal løbe fremad.

- Han giver ham først en arm i ryggen, og så har albuen ikke noget at gøre deroppe. Tør de at give ham et rødt kort?, lød det spørgende i kommenteringen fra Mikkel Beckmann, mens Enrique Caceres blev færdig med at benytte det omdiskuterede VAR-system.

Tilbage på banen nøjedes han dog med at finde det gule kort frem, selvom han havde vurderet, Ronaldo lavede en ulovlig handling. Det fik igen Beckmann til at slå fast:

- Det er meget kritisabelt.

- Det mest pinlige indtil videre

Da situationen indtraf, var Portugal foran med 1-0, og derfor kunne situationen potentielt have fået afgørende indflydelse på kampens afslutning og naturligvis den 1/8-finale, som Portugal nu skal spille mod Uruguay.

Derfor var TV 2 SPORTs anden fodboldekspert, Glen Riddersholm, på ingen måder imponeret af dommerens handlingskraft.

- Det er det absolut mest pinlige ved denne slutrunde, at Ronaldo ikke får rødt kort, når dommeren vurderer, at der er en forseelse. Modstanderen i 1/8-finalen var på vej mod en gave, hvis de havde mødt Portugal uden Ronaldo, skriver Riddersholm på Twitter.

Samme sociale medier brugte den tidligere engelske fodboldspiller Gary Lineker også til sin vurdering af situation, og han var uenig med de danske eksperter.

- Jeg mener, et gult kort var helt på sin plads til Ronaldo. Det var ikke helt klart og indlysende (at albuen var bevidst, red.), skriver Lineker, der arbejder som ekspert for BBC Sport.

Den tidligere topdommer Kenn Hansen, der er tilknyttet TV 2 SPORT som dommerekspert under VM, har tidligere under slutrunden givet udtryk for, at der er et politisk problem i forbindelse med tvivlsomme kendelser.

Hos det internationale fodboldforbund, FIFA, går de ifølge Kenn Hansen meget op i, at dommerne ikke giver kort, som kan give unødvendig ballade.

- Selvom det ikke lyder godt, så er det virkeligheden, sagde han i forbindelse med Portugals kamp mod Marokko, hvor Ronaldo umiddelbart burde have fået et gult kort for film.

Portugals Cristiano Ronaldo og Pepe ikke kun dygtige til at spille fodbold, de de er også fremragende skuespillere. Video: Anders Masannek Jørgensen

Med sejren skal Portugal møde Uruguay i den ene 1/8-finale, mens Spanien skal op imod værterne fra Rusland.