FIFA VM 2018

Eriksen vil ikke vide noget, men Hareide får beskeder om Perus kamp

Danmark kan gå videre fra VM-gruppen, selv hvis Hareides mandskab bliver slået af Frankrig. Det kræver, at Peru hjælper til i gruppens anden kamp.

Normalt er træneren og spillerne på lige fod, men det vil Åge Hareide og de danske spillere ikke være under den sidste gruppekamp tirsdag eftermiddag.

Mens Christian Eriksen helst ikke vil vide, om Danmark får resultatmæssig hjælp fra Peru i gruppens anden kamp, kommer landstrænerteamet nemlig til at få beskeder om stillingen i kampen mellem Peru og Australien.

- Det kommer vi til at gøre, fastslår Åge Hareide, da TV 2 SPORT spørger under det obligatoriske pressemøde.

- Vi har kommunikation med vores analysemand (Mounir Akhiat, red.), og han er i direkte kontakt med Jon Dahl (assistenttræner, red.) på bænken. Vi bruger ham også i pausen, hvor vi kan nå at kigge på nogle situationer. Vi vil have fortløbende resultater fra den anden kamp. Men jeg er ikke sikker på, spillerne får det at vide, tilføjer Åge Hareide med et stort smil.

Og det er måske meget godt, hvis beskederne ikke kommer ind på banen. Sagen er nemlig den, at Danmark skal have mindst uafgjort for at gå videre, hvis Australien vinder over Peru. Derfor kan det påvirke danskernes indstilling eller taktik, hvis Australien eksempelvis kommer foran.

De to gruppekampe spilles præcis samtidig, så ingen har en fordel af at kunne spille på et bestemt resultat. Og Christian Eriksen vil helst ikke vide, hvad der foregår i Sochi, mens Danmark selv er på banen i Moskva.

- For mit vedkommende interesserer det mig ikke. Ikke før vi har spillet færdig. Man ved selvfølgelig aldrig, hvordan det går, og hvis Peru er foran 5-0, så gør det måske ikke noget, vi får det at vide. Ellers fokuserer vi på vores eget spil, og så er det lige meget, hvordan det går i den anden kamp, siger Christian Eriksen.

Efter mandagens pressemøde trænede det danske landshold på det imponerende stadion Luzhniki, der er renoveret inden VM-slutrunden. Græsset er pænere end billardtæppet på en gennemsnitlig bodega, og de danske spillere virker til at være i godt humør. 

William Kvist er tilbage i truppen, efter han brækkede et ribben i den første gruppekamp mod Peru. Kvist var med i den første del af træningen, der var åben for pressen.

Begge kampe begynder klokken 16 dansk tid, og de vises ligesom alle andre VM-kampe direkte på TV 2 PLAY.