VM fodbold

Her er ekspertens top og flop efter anden spillerunde

Bo Henriksen fremhæver det belgiske landshold efter de første to spillerunder, imens Argentina fremhæves for noget negativt.

Du kan se alle VM-kampe på TV 2 Play.

Det danske landshold har en gylden mulighed for at gå videre fra gruppespillet og dermed opfylde målsætningen om avancement.

Det kræver minimum en uafgjort mod Frankrig, eller at Peru tager point mod Australien, når tirsdagens kampe bliver spillet. 

Men det er ikke alle, der står i en ligeså favorable position, som Danmark gør. Der er flere hold, der har skuffet, imens der er andre, der har overrasket - i forhold til de forventninger, som vi havde til dem, inden turneringen gik i gang.

Fodboldtræner Bo Henriksen, der fungerer som ekspert for TV 2 SPORT under VM-slutrunden, har udvalgt tre hold, der enten har toppet eller har floppet inden den sidste runde i gruppespillet.

Disse tre hold har toppet efter anden runde

 1. Belgien

  Belgien har været helt outstanding. Jeg ved godt, at det har været på en billig baggrund, da de har mødt Panama og Tunesien, men udover det, synes jeg, at de har så mange dygtige spillere og har set fremragende ud – specielt offensivt.

  Det er bare et hold, som vi skal holde rigtig, rigtig meget øje med, fordi de har alle forudsætninger for at gå rigtig langt.

  Det eneste, der taler imod Belgien, er, at de aldrig har vundet før. Ellers har de på alle parametre levet op til det, som vi har kunne formode. Måske endda også mere. Så har de så meget kvalitet i truppen, at de skal tages som en af de absolutte favoritter.

  Nøglespiller: Romelu Lukaku

  Romelu Lukaku har vel været den meste bemærkelsesværdige, da han har lavet fire mål. Det havde vi ikke regnet med. Vi havde selvfølgelig regnet med, at Eden Hazard og Kevin de Bruyne vil være rigtig dygtige, men Lukaku er en af de absolutte bejlere til at blive verdensmesterskabets topscorer. Det havde jeg ikke set komme, hvis jeg skal være helt ærlig.

 2. Spanien

  Selvom Spanien spillede 3-3 mod Portugal synes jeg stadig, at de har vist stor kvalitet. De får også kun en 1-0-sejr sidst, men jeg synes, at de har nogle forudsætninger, der gør, at de kan komme rigtig, rigtig langt.

  Når de har den modgruppe med Rusland og Uruguay, har de rigtig gode forudsætninger for at komme langt. De har vundet før, og de ved, hvad der skal til. Jeg forventer også et eller andet sted, at de kommer til at stikke af – og i hvert fald komme i top-fire.

  Nøglespiller: Diego Costa

  Diego Costa har jo lavet tre basser. Nu er det igen en målscorer, der bliver fremhævet, men han har bare været utrolig vigtig. Det er rigtig godt, fordi at de har haft brug for en targetmand og har haft brug for en, der bare banker den i kassen. Hvis han bliver ved med at gøre det, ser jeg Spanien som absolutte favoritter til at blive verdensmestre.

 3. Kroatien

  Kroaterne har været fuldstændig geniale. Det er, fordi at de i den grad har overrasket os alle sammen – især med den måde de har spillet på. De har spillet flot offensiv fodbold uden at give meget væk i forsvaret. De har ikke lukket et eneste mål ind som et af de få hold til slutrunden.

  De ser altså bare rigtig, rigtig gode ud. Jeg synes et eller andet sted, at de er en lille outsider. Jeg håber og tror på, at de kommer rigtig langt i den her turnering.

  Nøglespiller: Luka Modric

  Det er et hold med Luka Modric i absolut topform, og det betyder, at de bliver farlige mod alle hold. Han dirigerer spillerne og virkelig været god.

Disse tre hold har floppet efter anden runde

 1. Argentina

  Hvis vi tager nogle af dem, som vi havde forventet mere af, så synes jeg, at det er vigtigt at nævne Argentina. Jeg ved godt, at de stadig har en mulighed for at gå videre. Men de har floppet ud over det sædvanlige og så med en Lionel Messi, der igen skuffer på det argentinske landshold.

  De har på alle parametre været en katastrofe som hold, men så sandelig også individuelt. Der er så mange store spillere og profiler, og det er simpelthen pinligt, hvad Argentina har præsteret.

  Største skuffelse: Lionel Messi

  Det er drømmen om et verdensmesterskab, der er ved at brase for Lionel Messi. Det er det sidste, han mangler for at blive den bedste nogensinde. Og det ser ikke ud til, at han får den.

 2. Tyskland

  Forhåndsfavoritterne fra Tyskland har skuffet. Jeg er ikke i tvivl om, at de går videre og vinder den sidste kamp mod Sydkorea, for nu kører den tyske maskine. Men de fik en rigtig sløv start mod Mexico, fordi de var dårlige.  

  Mod Sverige kunne de nemt have udspillet sin rolle, hvis ikke Kroos havde scoret i sidste sekund. Jeg tror nemlig ikke, at Sverige kunne have undgået at spille uafgjort mod Mexico. Jeg er skuffet over tyskerne, men håber på vegne af VM-turneringen, at det er nu, at den tyske maskine kommer i gang og dermed vise den kvalitet, som vi ved, at de har.

  Største skuffelser: Jerome Boateng og Thomas Müller

  Jerome Boateng og Thomas Müller har været katastrofer. Der har været mange tyske spillere, der ikke har spillet med ærgerlighed og har haft power – og her er de to i blandt.

 3. Peru

  Det er lidt ærgerligt at sidde og sige det om Peru, når de er i Danmarks gruppe, men i min verden var de større favoritter til at gå videre end Danmark. De har floppet rent resultatmæssigt og har fået to nederlag på 0-1.

  De har jo principielt spillet noget god fodbold og været dominerende, men har alligevel nul point. Det er en kæmpe skuffelse for et stort fodboldland. Det er et land, som havde håbet og drømt om noget mere. De har været lidt uheldige, synes jeg, da de ikke har scoret, og det er de et af de eneste hold, der ikke har.

  Største skuffelser: Edison Flores og Jefferson Farfan

  AaB's Edinson Flores og især Jefferson Farfán kunne man faktisk godt forvente sig mere af. Farfan har haft chancer, men har ikke scoret. Der har manglet noget skarphed, og det har været offensiven, der har haft problemer.