FIFA VM 2018

Schmeichels "nej" fik Hareide og pressen til at bryde ud i grin

Med ét ord fik Kasper Schmeichel hele verdenspressen til at grine, da han og Christian Eriksen stillede op til pressemøde før kampen mod Frankrig.

- Haha, haha, ha, ha!

Omtrent 150 journalister fra det meste af verden brød ud i kollektiv latter, da Kasper Schmeichel besvarede et længere spørgsmål med ét lille ord under Danmarks pressemøde på det legendariske stadion Luzhniki.

Mellem spørgsmål om forventninger til tirsdagens gruppefinale og spillernes syn på Frankrig fik en colombiansk journalist overrakt mikrofonen.

Det her spørgsmål er til Mr. Schmeichel. Føler du et pres over at være søn af fodboldlegenden Peter Schmeichel, der vandt alt med Manchester United? Ved siden af det har du haft en god karriere i Leicester City. Men føler du noget pres ved at være søn af din far?

(Kunstpause).

- No, svarede Schmeichel.

Og så brød latteren ud. Så kort kan det åbenbart slås fast, at Kasper Schmeichel på ingen måde føler noget pres over at være søn af Peter Schmeichel. Situationen stak så meget ud, at Christian Eriksen og Åge Hareide heller ikke kunne lade være med at grine. Eriksen daskede endda Schmeichel på skulderen som en kompliment.

- Dit ansigt, når du for fjerde gang i træk bliver spurgt til din far ved en pressekonference ved VM, skrev Schmeichel efterfølgende på Twitter og vedhæftede nedenstående billede:

Massivt fremmøde

Allerede dagen inden gruppefinalen mod Frankrig er det til at mærke, at vi ser frem mod en stor fodboldkamp. Danmark kan spille sig videre fra en slutrundegruppe for første gang siden 2004, mens Frankrig kan vinde gruppen.

Kombineret med at kampen spilles i hovedstaden Moskva – tilmed på Luzhniki, hvor VM-finalen senere skal spilles – virker interessen større end for Danmarks to første kampe. Presseopbuddet var større end ved de første kampe, fordi der var journalister fra det meste af verden. Også fra de lande, Danmark kan komme til at møde i en eventuel 1/8-finale. Heriblandt en kroat, der også måtte tage imod et svar, der fik de øvrige journalister til at klukke.

Kasper, I kan komme til at spille mod Kroatien. Hvad synes du om det kroatiske landshold, og kan du huske, da din far mødte Davor Suker for 22 år siden?

- Først og fremmest skal vi gå videre til næste runde, før vi tænker på det. Og nej, jeg var nok for ung.

I den mere seriøse ende kom det desuden frem, at Danmarks trænerteam kommer til at følge stillingen i gruppens øvrige kamp, mens Danmark selv møder Frankrig. Uafgjort eller sejr til Peru vil nemlig sende Danmark videre.

Danmark – Frankrig og Peru – Australien vises direkte på TV 2 PLAY tirsdag klokken 16.