FIFA VM 2018

Tyskland udelukker hånlige holdledere efter drama mod Sverige

Det tyske fodboldforbund har valgt at udelukke de to holdledere, der hånede Sverige efter Toni Kroos' sene sejrsmål.

De to holdledere, der hånede den svenske bænk efter Tysklands overtidssejr lørdag, vil ikke være til stede til sidste gruppekamp mod Sydkorea.

Udelukkelsen er en direkte konsekvens af de to personers handlinger efter Toni Kroos' sene sejrsmål mod Sverige, meddeler det tyske fodboldforbund (DFB) ifølge The New York Times.

Det var pressemedarbejder Ulrich Voigt og leder af det tyske landsholds kontor, Georg Behlau, der startede situationen, som nu bliver undersøgt af det internationale fodboldforbund, FIFA.

- Uafhængigt af FIFAs disciplinære komités beslutning vil DFB og de to kolleger gøre det klart, at vi har indset virkningen af deres usportslige opførsel. Allerede i dag (mandag, red.) kan vi meddele, at de ikke vil være til stede i baneområdet under det tyske holds næste kamp. 

- De to medlemmer af vores stab ved, at de har opført sig forkert i en følelsesladet situation, lyder det fra DFB.

Umiddelbart efter kampen gik de to hen mod den svenske bænk og klappede hånligt. Det ville Sveriges landstræner, Janne Andersson, ikke finde sig i.

Han og flere andre svenskere fór op fra bænken og løb efter de to tyskere, inden fjerdedommeren adskilte dem.

Se episoden her:

- Nogle af de tyske ledere fejrede sejren ved at løbe imod os og håne os med fagter. Respektløst. Det gjorde mig virkelig sur. Der var mange på vores bænk, som reagerede. Sådan opfører man sig ikke, sagde Andersson ifølge Aftonbladet.

'Ulækker opførsel'

Også de svenske landsholdsspillere var rystede over de to tyskeres adfærd. Sveriges mest profilerede spiller, Emil Forsberg, udtalte følgende efter kampen:

- Det er ulækker opførsel. Det er okay at score, men man løber ikke hen til modstanderen og fejrer det. Det er mangel på respekt.

Allerede i minutterne efter den dramatiske afslutning sendte den tyske lejr en undskyldning ud.

- Det var en følelsesladet kamp. Til sidst var der nogle reaktioner eller fagter fra vores stab mod den svenske bænk, som var for følelsesladede. Derfor har vi undskyldt overfor den svenske træner og hans hold. "Ursäkta", skrev det tyske fodboldforbund på Twitter.

Sidste ord er svensk for 'undskyld'.

Ulrich Voigt og Georg Behlau har angiveligt begge undskyldt personligt overfor det svenske landshold, men det er langt fra sikkert, at sagen slutter der.

FIFA har endnu ikke besluttet, om episoden får et efterspil. Voigt og Behlau kan potentielt blive frataget deres akkreditering og dermed nægtet adgang til resten af Tysklands kampe. Desuden kan DFB meget vel stå overfor en bødestraf.