FIFA VM 2018

VM-spillere styrker sammenholdet ved at skyde løs på nettet

Den danske VM-lejr er delt i små grupper, når truppen har fritid. Tre af spillerne ’gamer’ også sammen, når de sidder i hvert deres land.

Det er ikke kun på fodboldbanen, de danske VM-spillere spiller sammen.

Også i fritiden danner de hold, når de medbragte computere bliver tændt og det er ’gaming time’, som Mathias ’Zanka’ Jørgensen eksempelvis har skrevet på Instagram.

Forsvarsspilleren Mathias 'Zanka' er en af dem, der både spiller fodbold og computer i landsholdslejren. Sidstnævnte spiller han primært sammen med sine tidligere holdkammerater fra FCK.

- Jeg selv, Delaney og Cornelius spiller PUBG. Og så har vi en ekstra computer, som Andreas Christensen har købt, der går til dem, som vil være med, siger forsvarsspilleren til TV 2 SPORT.

- Os der spiller PUBG sidder også tit og spiller sammen, når vi sidder i hvert vores land. Det giver noget socialt, at vi kan sidde og snakke om en masse andre ting, mens vi spiller. Det er fedt, vi også kan gøre det her i landsholdslejren.

’Zanka’, Delaney og Cornelius spiller til daglig fodbold i henholdsvis England, Tyskland og Italien. Både når de er i klubberne og på landsholdet danner de et ’squad’ og spiller online mod andre mennesker fra hele verden.

- Det er noget, vi er sammen om. Og så er der en del af de andre, der spiller Fortnite. Vi er lidt to lejre, der sværger sig til hvert sit spil, fortæller ’Zanka’.

Ud over computerspil har landsholdstruppen også mulighed for at lade sig underholde af brætspil, playstationspil og film, når de ikke er til træning eller taktikmøder.

De har været samlet siden slutningen af maj, og derfor gør staben omkring holdet meget ud af, at spillerne ikke skal kede sig.  

På fodboldbanen bliver den næste, store opgave den sidste gruppekamp mod Frankrig. Kampen spilles tirsdag den 26. juni. Den vises direkte på TV 2 PLAY, ligesom alle andre VM-kampe.