FIFA VM 2018

- Danmark er nok det bedste hold, jeg nogensinde har trænet, siger Hareide

Åge Hareide kvalificerede Danmark til en slutrunde i første forsøg. Tirsdag kan han føre Danmark videre fra et gruppespil for første gang siden 2004.

Det er som om, landstræner Åge Hareide bliver mere og mere determineret, som VM-slutrunden skrider frem. Der er stadig dage og tidspunkter, hvor han fremstår afslappet og hyggelig. Sludrer lidt om den elendige kaffe på træningsanlægget og den slags. Men oftest er han fokuseret på at ændre en detalje i spillet eller aflevere et budskab foran pressen. Meget fokuseret.

Åge Hareide vil så gerne lykkes med det danske landshold. Og VM-kvalifikationen er i sig selv ikke nok. Han vil vise, at Danmark kan spille god fodbold og vinde, mens hele verden kigger på. Hareide ser et enormt potentiale i sine spillere, og derfor VIL han have Danmark videre til 1/8-finalerne ved VM efter tirsdagens sidste gruppekamp mod Frankrig.

- Det er dygtige og disciplinerede spillere og en god gruppe at arbejde med. Det er sandsynligvis den bedste gruppe, jeg har arbejdet med nogensinde. Og at få kampe som den her, og som dem mod Peru og Australien, det er hvad alle trænere ønsker sig, sagde Åge Hareide på pressemødet inden kampen.

Danmark går videre, hvis kampen mod Frankrig ender med uafgjort eller dansk sejr. Selv et nederlag kan være tåleligt, hvis Peru vel at mærke får point mod Australien i gruppens anden kamp.

Frankrig er allerede sikret adgang til slutrundens knockoutfase, og derfor har landstræner Didier Deschamps varslet udskiftninger i startopstillingen. Åge Hareide forventes derimod at stille med nogenlunde samme hold, som han sendte på banen mod Australien i den seneste kamp – dog med den ændring, at Yussuf Poulsen har karantæne.

- Jeg har en stærk tro på, vi går videre. Det er det, vi har arbejdet for. Vi kunne have siddet her med nul, et eller to point. Men vi sidder med fire point. Vi kunne også have haft seks – og det viser, at det er meget små forskelle i kampene.

- Spillerne har arbejdet sindssygt hårdt i de to første kampe, hvor det ikke har kørt for holdet spillemæssigt. Det er vi enige om – men vi har kæmpet for pointene. Derfor tror jeg også, at arbejdsmoralen og dét, der gør os til et hold, vil være nok mod Frankrig. Mere kan vi næsten ikke forlange af drengene.

Ekspert: Danmark går videre

Ifølge TV 2 SPORTs fodboldekspert Kasper Lorentzen er chancerne for dansk deltagelse i 1/8-finalerne gode. Han har boet ved både den peruanske og den australske lejr under VM, og op til den afgørende gruppekamp har han boet ved den danske lejr i Anapa.

- Jeg synes, det er 80/20, om Danmark går videre. De kan selv sørge for det, og så er der en anden kamp, hvor jeg ikke ser Australien som favorit. Jeg synes, Peru er bedre end Australien.

- Jeg er lidt i tvivl, om Danmark selv kan ordne tingene. Frankrig er dygtige, og selvom Danmark nok skal spille en god forsvarskamp, så er spørgsmålet om, om Frankrig kan holdes helt væk og om Danmark så kan skabe nok til at få uafgjort eller vinde.

Danmark – Frankrig og Peru – Australien vises som alle andre VM-kampe direkte på TV 2 PLAY. Der er kampstart klokken 16, og de to opgør kan også følges her på vm.tv2.dk.