VM fodbold

Derfor græd både Simon Kjær og konen

Forestil dig at få 20 sekunder med din mand, kone eller kæreste, når I ikke har set hinanden lang tid. Det var, hvad Simon Kjær og hans kone oplevede.

De danske spillere jublede med fansene, efter de tirsdag spillede sig videre til 1/8-finalen ved VM.

Men midt i jublen opstod der et rørende øjeblik, da Danmarks anfører, Simon Kjær, gik op på tribunen til sin svenske kone, Elina Gollert Kjær. Tårerne begyndte at trille, mens de intenst holdt om hinanden og udvekslede få ord sammen.

Når man ikke lige ser hinanden, når man har en mulighed, så bliver hun ked af det, og jeg bliver ked af det

Simon Kjær

Kort efter blev Simon Kjær nødt til at gå videre mod omklædningsrummet, fordi han var udtaget til dopingkontrol. Derfor fik han heller ikke muligheden for at komme tilbage til sin kone, der var fløjet hele vejen til Moskva for at se ham.

- Jeg skulle til dopingkontrol, så jeg fik ikke muligheden for at komme ud og snakke mere med hende bagefter. Hun havde lige præcis 20 sekunder, og det var selvfølgelig hårdt for hende og egentlig også hårdt for mig. Jeg havde glædet mig til at se min kone i et øjeblik, men min mavefornemmelse sagde mig, jeg skulle til doping i dag, sagde Simon Kjær, hvis telefon ringede midt i interviewet, hvorefter han kiggede kort på den og lagde den tilbage i lommen.

- Hun har lige ringet nu, så jeg skal også have ringet tilbage. Selvfølgelig er hun glad, men det var en kombination af det, og at vi ikke har set hinanden i lang tid. Hun var fløjet langt, og så bliver man skuffet et kort øjeblik.

- Det er de præmisser, vi lever under

De seneste otte år har Elina Gollert Kjær trofast fulgt den danske anfører rundt i Europa, når han har skiftet klub. Parret blev gift sidste sommer og har sammen to børn.

- De er jo med hele vejen, om de er på stadion eller derhjemme. Hvis hun tager sig af vores drenge, så er det jo en kombination, for at jeg kan være her, mens hun er hjemme. Det er et team, man får bygget op, og når man ikke lige ser hinanden, når man har en mulighed, så bliver hun ked af det, og jeg bliver ked af det.

- Det er nogle af de præmisser, vi lever under, og jeg skal ikke stå her og brokke mig. Men det er ikke altid lige sjovt, tilføjede Kjær.

Samtidig slog han dog også fast, at det er ting som disse, man i perioder af livet går glip af, når en fodboldspillers karriere peaker ved et højdepunkt som VM.

- Det er lang tid uden min kone og mine drenge. Men det er endnu engang en af ulemperne ved fodbold – men så får vi så meget andet. At spille en kamp som i dag er exceptionelt.

Du kan se mere til Simon Kjær og landsholdet, når de 1. juli spiller 1/8-finale. Hans svenske kone, Elina Gollert Kjær, kan du komme tættere på i Zulu-programmet 'Kærester med landsholdet', ligesom hun i sidste uge sagde følgende til Ritzau om sin mands karriere:

- Simons arbejde har altid bestemt, hvor i verden vi bor. Men jeg har altid set det som en stor fordel, for det har bragt mig og min familie til steder og kulturer, som vi måske ellers aldrig ville have haft muligheden for at opleve på den måde, som vi har gjort, sagde Elina Gollert Kjær.