FIFA VM 2018

Eriksen: Vi vil lave et VM som bliver husket

Christian Eriksen er i Rusland for at skabe minder til eftertiden. To gange har han prøvet at ryge tidligt ud.

Se Danmarks VM-skæbnekamp mod Frankrig direkte på TV 2 PLAY.

Landsholdsstjernen Christian Eriksen deltager i øjeblikket i karrierens tredje slutrunde med Danmark under VM i Rusland.

De to første gange var ikke nogen succes med exit efter gruppespillene ved VM i 2010 og EM to år senere.

Før tirsdagens gruppekamp mod Frankrig slår Eriksen fast, at han vil have Danmark videre til ottendedelsfinalerne.

- Det er det, folk kommer til at huske. Det, som landet kommer til at huske.

- Det største, man kan som spiller, er at spille for sit land og gå videre, siger Christian Eriksen.

'Er et andet sted i karrieren'

Den 26-årige Tottenham-spiller var blot 18 år, da han i 2010 var med til VM i Sydafrika som et stortalent, der netop havde fået sit gennembrud i Ajax Amsterdam. I Rusland er han en af slutrundens profiler.

For mig handler det om at gå videre, og så kan man bagefter se på, om det personligt har været tilfredsstillende eller ej

Christian Eriksen, fodboldspiller

- Min tredje slutrunde er lidt anderledes end de to første. Jeg er et andet sted i min karriere og på landsholdet.

- Jeg var med til mit første VM som et wildcard, og EM i 2012 var mere en løbekonkurrence end en fodboldkonkurrence for mig, så det er en forskel til i dag.

- Det vil være kæmpestort for mig personligt og for hele landet at gå videre fra gruppen. Danske landshold har gjort det før i historien, og det vil vi gerne føre videre, siger Eriksen.

Ville gerne have gjort det bedre

Midtbanespilleren mangler måske endnu at vise sit topniveau ved VM i Rusland, men det er alligevel blevet til en scoring i 1-1-kampen mod Australien og et oplæg i 1-0-sejren over Peru.

- Statistisk set er det gået fint med et mål og en assist, men fodboldmæssigt ville vi gerne have gjort det bedre. Vi har trods alt fire point og er i en fin position, hvor vi selv kan afgøre vores skæbne. Jeg føler mig godt tilpas.

- For mig handler det om at gå videre, og så kan man bagefter se på, om det personligt har været tilfredsstillende eller ej, siger han.

Med et point i tirsdagens opgør mod Frankrig er landsholdet sikret avancement fra gruppe C, men danskerne kan også tåle et nederlag, hvis Peru samtidig tager point fra Australien i gruppens anden kamp.

Frankrig topper gruppe C med seks point foran Danmark med fire. Australien har et enkelt point, mens Peru har nul. De to bedste hold går videre til ottendedelsfinalerne.

Der er kampstart i Moskva klokken 16 dansk tid.