VM fodbold

Hareide fortæller, hvad han sagde til de danske spillere efter kampen

Åge Hareide kalder Danmarks 0-0-kamp mod Frankrig disciplineret. Han forventer kroatisk modstand i næste kamp.

Endnu en uafgjort og Danmark er fortsat ubesejret ved VM såvel som i de seneste 18 kampe. 

Med resultatet er landsholdet klar til ottendedelsfinalerne, og det var da også en glad landstræner, der mødte TV 2 SPORT efter 0-0 mod Frankrig.

- Jeg har det fint. Det var en gennemført kamp af drengene. Vi behøvede et point og fik et point, sagde Åge Hareide, der afslører, hvad han sagde til spillerne i omklædningen.

- Jeg takkede dem for en fantastisk indsats og disciplin. Vi valgte en helt anden strategi, end vi har haft nogensinde før, og spillerne fulgte den til punkt og prikke.

Fantastisk atmosfære

Men det var ikke kun spillerne, der fik rosende ord med på vejen fra Danmarks norske landstræner. Også de tilrejsende danske fans, der var mødt op i tusindvis på stadion i Moskva, påkaldte pæne ord.

- Jeg elsker de her kampe. Det er spændende, en fantastisk atmosfære, og de danske fans var fantastiske. Det er så sjovt at se dem, og det så ud som om, de var glade, siger Hareide.

Det danske landshold fejrer deltagelsen i 1/8-finalen med publikum. Video: Anders Masannek Jørgensen

Kampen er den første ved VM-slutrunden, der endte 0-0. Ifølge landstræneren havde det høj prioritet at holde nullet og undgå et nederlag, hvilket kunne give Australien fornyet håb om at gå videre fra gruppen.

- Vi ville ikke tabe kampen, så derfor pressede vi lavt på banen og holdt holdet kompakt hele vejen. Vi var disciplinerede, og det var god træning for drengene. 

Landsholdet er forberedt på Kroatien

Der skal gå meget galt, hvis ikke Danmarks modstander i ottendedelsfinalen bliver Kroatien.

Det danske landshold møder vinderen af gruppe D, som Kroatien fører med tre points afstand til Nigeria, der har en langt dårligere målscore.

- Det bliver Kroatien, som det ser ud nu. Vi må afvente rapport fra vores scout, der har set Kroatien og fuldt dem hele vejen. Vi ved mere, når vi får rapporten, og det gør vi onsdag i Anapa (hvor landsholdet har lejr under VM, red.). Det bliver fuldt fokus på det, og så må vi se, hvilken strategi vi vælger, siger Åge Hareide.

Den 64-årige nordmand frygter ikke den forventede modstander i knockout-fasen, men anerkender, at der venter en svær opgave.

- Jeg tænker ikke mere om Kroatien, end jeg tænker om Frankrig og andre hold. Kroatien er et meget stærkt hold. De har stjernespillere overalt. På midtbanen, i forsvaret, angrebet. Det bliver en ny hård kamp for drengene, men vi får se. 

Danmark spiller ottendedelsfinale søndag den 1. juni klokken 20. Du kan se kampen på TV 2 PLAY.