FIFA VM 2018

- Min far lever for de her kampe, siger Hareides søn

Åge Hareides søn, Bendik Hareide, skal se det danske landsholds kamp mod Frankrig fra stadion i Moskva.

Norge kvalificerede sig ikke til VM i Rusland, men for norske Bendik med efternavnet Hareide bliver slutrunden alligevel fulgt tæt og har været skyld i mange nervepirrende stunder undervejs.

Bendik Hareides far er nemlig landstræner for det danske landshold, og derfor har han fulgt sin fars første slutrunde i spidsen for et landshold tæt – og på kanten af stolen.

- Jeg synes, Peru-kampen var frygtelig. Det er en åbningskamp, og der kunne ske så meget. Det kunne man også se på det videoklip af mig, at det blev hektisk til slut i kampen. Mod Australien var der lidt mere ro på, men man er stadig meget spændt på det hele, siger han til TV 2 SPORT.

De to første kampe har han fulgt på tv, men det skal være slut nu. Derfor er han rejst til Moskva, hvor han tirsdag skal se Danmarks sidste gruppekamp mod Frankrig fra tilskuerpladserne i Luzhniki Stadium.

Åge er god under pres

Bendik Hareide ankom tidligt til Moskva, og derfor var der plads til at drikke morgenkaffe mandag med hans travle far. Her fik han et indtryk af, hvordan Åge Hareide havde det inden den vigtige kamp tirsdag.

- Det sjove med min far er, at han virkelig lever for de her kampe. Han elsker, når der bliver pres på. Det er derfor, han er fodboldtræner. Han glæder sig rigtig meget. Der er ingen frygt i hans øjne. Det er kun glæde og gejst.

- Han er meget rolig og afslappet, faktisk. Det må jeg sige. Men man kan godt mærke, at der er det der ”lille” ekstra. Det betyder meget. Han er meget skarp nu. Nu er der fokus på kampen. Han er rolig, og han siger, han har alt under kontrol. Så det skal vi stole på.

En god melding fra Åge Hareides søn om den danske landstræner, der lover godt for de danske chancer til kampen mod Frankrig. Selv kan Bendik Hareide ikke prale af at være rolig. Kampen mod Frankrig kommer til at være en blanding af fornøjelse og pinsel.

- Det her er jo det største. Jeg er meget stolt over at se ham (Åge Hareide, red.) ved VM. Og at være på stadion og se kampen mod Frankrig. Det bliver stort.

- Det bliver hårdt at sidde på tribunen i morgen og bare kigge på den der kamp og bare håbe på, at drengene klarer jobbet. Jeg kommer til at have høj puls i morgen og svedige hænder. Men man skal jo prøve også at nyde det hele, så det ikke kun går op i nervøsitet, siger sønnen til den danske landstræner.

Udover Danmarks kamp har Bendik Hareide sammen med sin bedste ven billetter til Brasilien mod Serbien. Går Danmark videre, kan det dog ende med flere oplevelser i Rusland - måske.

- Så skal jeg ringe til min kone og spørge meget pænt, om jeg må blive. Ej, jeg tror faktisk, jeg har solgt mine fodboldaktier, siger han og henviser til, at alt i den seneste tid har handlet om den runde bold og det grønne græs.

Danmark spiller mod Frankrig klokken 16.00. Se kampen på TV 2 PLAY.