VM fodbold

Simon Kjær og konen delte rørende øjeblik på tribunen

Et rørende øjeblik udspillede sig efter Danmarks sidste gruppekamp, da Simon Kjær gik op til sin kone på tribunen.

Tårerne trillede, mens læberne bævrede. Ind i mellem blev der plads til kys og kram.

Det var uden tvivl rørende at være vidne til episoden lige efter Danmarks 0-0-kamp mod Frankrig, da Simon Kjær gik op til sin svenske kone, Elina Gollert Kjær, der ikke kunne skjule sine følelser.

I sidste uge gav 'fodboldfruen' udtryk for, at det er Kjærs job, der bestemmer, hvor i verden de bor. Således har hun de sidste otte år fulgt den danske fodboldspiller rundt i Europa, mens de blev gift sidste år.

- Simons arbejde har altid bestemt, hvor i verden vi bor. Men jeg har altid set det som en stor fordel, for det har bragt mig og min familie til steder og kulturer, som vi måske ellers aldrig ville have haft muligheden for at opleve på den måde, som vi har gjort, sagde Elina Gollert Kjær fornylig til Ritzau.

Ligeledes har hun også været med i Zulu-programmet 'Kærester med landsholdet' op til VM, hvor man er kommet tæt på livet i Familien Kjær. Et program, der kan ses på TV 2 Play.

Stolt dansk anfører

Da Danmarks anfører efter et minuts tid bevægede sig videre ned til pressen, var det en stolt Simon Kjær, der gjorde status efter pladsen i 1/8-finalen var sikret:

- Det er en kæmpe bedrift. Vi er lettede og trætte. Det er fantastisk. Det var noget, vi selv håbede på og stilede efter, men at gøre det, det er noget andet. Det har været tre rigtig hårde kampe, og jeg synes, vi har flyttet os og rykket tættere sammen.

- Det er sgu stort.

Havde du regnet med det?

- Selvfølgelig havde jeg regnet med det, men når jeg siger det, så ved jeg også, der er rigtig lang vej. Jeg er også realist. Jeg ved godt, at vi måske i visse perioder af de tre kampe ikke har spillet vores bedste, men i dag spiller vi en fremragende kamp ud fra de præmisser og taktiske ting, som vi går ind med, sagde Simon Kjær.

Med andenpladsen i gruppen skal Danmark enten møde Kroatien eller Nigeria i 1/8-finalen. Det bliver afgjort tirsdag aften, når de sidste kampe i gruppe D spilles. Og allerede kort efter kampen var danskerne begyndt at kigge frem mod næste fase af turneringen.

- Der er stadigvæk masser af plads til forbedring, men vi kommer ikke sovende til tingene. Og det er måske en af de største styrker ved det her hold. Vi arbejder benhamrende hårdt. Der er en fantastisk konkurrence og ærgerrighed på det her hold, men vi har også store forventninger til os selv og drømmer stort.

Danmark spiller sin 1/8-finale søndag den 1. juli.