FIFA VM 2018

Stor analyse af Frankrig - styrker, svagheder og muligheder for dansk sejr

Der venter de danske landsholdsspillere en stor opgave, når de møder det franske stjernehold. Men der er en lille mulighed for danske mål.

Se samtlige VM-kampe direkte på TV 2 PLAY.

Det danske landshold møder tirsdag eftermiddag et stjernespækket fransk mandskab i holdets tredje og sidste gruppekamp ved VM.

En vanskelig opgave, mener TV 2 SPORTs fodboldekspert Kenneth Emil Petersen. Herunder giver han dig overblikket over det franske spil, styrker, svagheder og ikke mindst opskriften på point for Danmark.

Kenneth Emil Petersen analyserer Frankrig:

Stærke franske individualister

 • Kylian Mbappé: - Han er meget aggressiv i sit spil. Han er udfordrende og har nogle finter på repertoiret, som er helt fabelagtige. Han kan skabe noget ud af ingenting.
 • Antoine Griezmann: - Han er god til spil i mellemrummet. Han er meget hurtig. Når de for sat noget sammen centralt i banen, så går det rigtig stærkt.
 • Olivier Giroud: - Han er meget stærk i feltet. De kan slå nogle lange bolde op til ham.

- Frankrig har et hold fyldt med stærke individualister. Det er både deres styrke og svaghed. De er alle hver især god til at skabe noget på egen hånd, men de spiller ikke altid som et kollektiv.

- Da jeg så dem mod Australien, tænkte jeg, at så gode er de alligevel ikke, men så lavede de om til kampen mod Peru, hvor det kom til at se bedre ud.

- De skiftede fra en 4-3-3- til en 4-4-2-opstilling. De kom til at stå lidt længere tilbage på banen.

- De var bedre til at presse i Peru-kampen. De så mere kollektive ud. Så meget som det nu er muligt for dem.

- Udover at de ændrede i opstillingen, havde Frankrig tilført endnu et lag til deres spil i kampen mod Peru i form af angriberen Olivier Giroud, der spillede meget lidt i første kamp mod Australien. De er ikke bange for at slå en lang bold op på ham, og så kommer der en masse løb, hvor de har en masse kreativitet fra blandt andre Antoine Griezmann og Kylian Mbappé, og jeg kunne blive ved.

De er svære at slå

Frankrigs seneste 10 kampe:

 • Frankrig 2-1 Hviderusland
 • Frankrig 2-0 Wales
 • Tyskland 2-2 Frankrig
 • Frankrig  2-3 Colombia
 • Rusland 1-3 Frankrig
 • Frankrig 2-0 Irland
 • Frankrig  3-1 Italien
 • Frankrig 2-1 Australien
 • Frankrig 1-0 Peru

- Frankrig er svære at slå, fordi de kommer med en masse fart. Det er her, de kommer til at udfordre det danske hold.

- Der kommer til at stå nogle rigtige hurtige spillere over for Jens Stryger Larsen, der tidligere har haft problemer. Der er ikke mange forsvarsspillere, der kan følge med Mbappé. Så det bliver en svær opgave for ham.

Sisto kan være nøglen til danske mål

- De har problemer omkring begge deres backer. Det er deres svageste punkt.

- Jeg vil gerne have Sisto helt ud og kysse sidelinjen, for den franske back kommer i et stærkt pres hver evig eneste gang. Det vil resultere i, at der bliver et kæmpe rum på Frankrigs banehalvdel, som danskerne kan udnytte.

Herefter er der to muligheder for at udnytte det rum, der bliver skabt.

- Den ene mulighed indebærer, at Christian Eriksen eller Thomas Delaney tager et dybdeløb ned i rummet. Samtidig skal vores angribere holde de to midtstoppere beskæftiget.

Den anden mulighed kunne være at få Pione Sisto til at bruge sit lave tyngdepunkt.

- Pione Sisto kan hurtigt lave et ryk ned mod egen banehalvdel, når den franske højre back er i sit pres, herefter skal Sisto vende om og tage løbet ned i rummet.

- Og så skal vi altså have vores angribere til at lave nogle løb ind i feltet.

- Men der er altså plads i rummet bag deres backer, og det skal det danske landshold altså udnytte, siger Kenneth Emil Petersen afslutningsvis.

Følg Danmark-Frankrig med Kenneth Emil Petersens gode råd i baghovedet. TV 2 PLAY viser kampen tirsdag kl. 16.00. Hvis du ikke er i Danmark, kan du se samtlige VM-kampe på TV 2 PLAY, hvis du befinder dig i et EU-land.