FIFA VM 2018

Toft tror på to ændringer i Danmarks opstilling

TV 2 SPORTs fodboldkommentator tror, der vil blive ændret på både højre- og venstrekanten mod Frankrig.

Se Danmarks VM-skæbnekamp mod Frankrig direkte på TV 2 PLAY.

Danmark kan tirsdag kvalificere sig til landets første VM-ottendedelsfinale siden 2002. Landsholdet kan tilmed selv afgøre det med et enkelt point mod Frankrig.

Det bliver dog med en anden opstilling end i den seneste kamp mod Australien. Yussuf Poulsen på højrekanten har fået to gule kort i de to første kampe og har karantæne i den sidste gruppekamp.

TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft tror dog også på, at der bliver skiftet ud på venstrekanten, hvor Pione Sisto har fået megen kritik for sine præstationer hidtil ved VM.

- Det er lidt på rygtebasis, da de afsluttende danske træninger har været lukket. Meget tyder på, at det bliver Andreas Cornelius, der kommer ind i stedet for Yussuf Poulsen, der har karantæne. Og så kommer Martin Braithwaite formentlig ind som venstrekant i stedet for Sisto, siger han til TV 2 SPORT.

Noget af det, som der er blevet arbejdet på i de åbne træninger, er, hvordan Danmark skal spille i kampen mod Frankrig.

Der bliver ikke noget med at 'pakke sig' eller leve på kontraangreb. Danmark skal være spilstyrende.

- Det udtryk, man prøver at cementere for kampen, er, at danskerne skal holde bolden så længe som muligt i egne rækker og ikke smide den væk, som de har gjort i de to første kampe. Så det er et dansk hold, der skal være under kontrol, fortæller Toft.

Den opgave kan måske blive en lille smule lettere. Ifølge de franske medier L'Equipe og Le Figaro sparer Frankrig seks spillere mod Danmark. Det gælder store navne som blandt andet Hugo Lloris, Kylian Mbappé og Paul Pogba.

Landstræneren Didier Deschamps antydede også på mandagens pressemøde, at der vil blive roteret i startopstillingen.

- Jeg vil fordele spilletiden lidt, for så får man det bedste ud af de enkelte spillere. Vi kommer til at vurdere spillerne enkeltvis. Nogle har spillet meget og andre har ikke spillet så meget, sagde han.

Uanset hvor decimeret det franske hold bliver, så bliver det ikke en let modstander for Danmark, vurderer Flemming Toft.

-  Det er stadig et mandskab af høj klasse. Jeg tror, Frankrig vil spadsere sig igennem den kamp. Det kan være nok for dem. Det er et dansk hold, der er under pres, og som skal steppe op, for spillet har ikke fungeret optimalt, selvom det er blevet til fire point, siger fodboldkommentatoren.

Danmarks og Frankrigs forventede startopstillinger kan ses ude i venstre side af artiklen.

Kampen begynder klokken 16 og kan ses på TV 2 PLAY.