De tyske verdensmestre er ude af VM

Sverige og Mexico spillede sig videre, mens Tyskland tabte til Sydkorea og slutter sidst i gruppen.

Se alle VM-kampe direkte på TV 2 PLAY

Sydkorea 2-0 Tyskland

 • 1-0: Young-Gwon Kim (90+4')
 • 2-0: Heung-Min Son (90+6')
 • Gule kort: Woo-Young Jung (9'), Jae-Sung Lee (23'), Seon-Min Moon (48'), Heung-Min Son (65')
 • Dommer: Mark Geiger (USA)
 • Tilskuere: 41.835 på Kazan Arena

Mexico 0-3 Sverige

 • 0-1: Ludwig Augustinsson (50')
 • 0-2: Andreas Granqvist (62' - straffespark)
 • 0-3: Edson Alvarez (74' - selvmål)
 • Gule kort: Jesus Gallardo (1'), Sebastian Larsson (26'), Hector Moreno (61')
 • Dommer: Nestor Pitana (Argentina)
 • Tilskuere: 33.061 på Ekaterinburg Arena

Kommer de forsvarende verdensmestre videre fra gruppespillet, eller vil det lykkes Sverige, Mexico eller Sydkorea at snyde tyskerne? Det var det helt store spørgsmål, inden onsdagens to tidlige kampe.

Svaret må overraske de fleste. Tyskland røg ud på gruppens sidsteplads. Verdensmestrene formåede ikke at slå Sydkorea, og da Sverige samtidig slog Mexico stort, var der ingen tvivl om udfaldet.

Med sejren tog Sverige gruppens førsteplads og henviste Mexico til andenpladsen. Sydkorea er ligesom de tyske verdensmestre færdige ved VM.

Startopstillinger

Sydkorea (4-4-2)

Cho

Lee - Yun - Kim - Hong

Lee - Jung - Jang - Moon

Koo - Son

Tyskland (4-2-3-1)

Neuer

Kimmich - Süle - Hummels - Hector

Khedira - Kroos

Goretzka - Özil - Reus

Werner

Sådan forløb Sydkorea-Tyskland:

Gruppens anden kamp kom noget mere trægt fra start. Hele 19 minutter skulle der gå, før der for alvor var fare på færde, og ganske overraskende udspillede dramaet sig foran det tyske mål. Her fremtvang Sydkorea et frispark i en god position, som Woo-Young Jung sparkede hårdt og fladt lige på den tyske målmand, Manuel Neuer. Og så skulle man tro, at situationen var afværget, men den tyske Bayern München-keeper tabte bolden og måtte hårdt presset give hjørnespark.

Kort tid senere var der igen tysk gåsehud. Yong Lee sendte en farlig bold ind foran Neuers mål, hvor Niklas Süle ikke formåede at sparke bolden væk. I stedet endte den hos den sydkoreanske Tottenham-spiller Heung-Min Son, der trods god plads sparkede chancen et pænt stykke forbi nærmeste sammenføjning.

Tysklands første store mulighed faldt seks minutter før pausefløjt. Toni Kroos drejede et hjørnespark tæt ind under det sydkoreanske mål, hvor der øjeblikkeligt opstod stor forvirring. De to hold forsøgte febrilsk at sparke bolden i hver sin retning, og til sidst kunne midterforsvareren Mats Hummels se sin afslutning blive reddet af keeper Hyun-Woo Cho.

Få minutter efter hamrede Timo Werner bolden på stolpen, efter Jonas Hector akkurat fik den prikket videre. Til tyskerne fortrydelse blæste dommeren i fløjten og dømte et tyndt sydkoreansk frispark. 

I anden halvleg fortsatte tyskerne det pres, som de havde indledt mod slutningen af første halvleg. Marco Reus fandt Joshua Kimmich, der sprintede op langs kridstregen. Højrebacken lagde et følt indlæg ind i panden på en helt fri Leon Goretzka, der gjorde, hvad han kunne for at få fart i sit hovedstød. På stregen var Hyun-Woo Cho vaks, og målmanden forhindrede et tysk føringsmål tidligt i første halvleg. 

Men det var kun et forvarsel. Efter et tysk indkast højt på Sydkoreas banehalvdel, blev bolden slået ind foran mål, hvor en stor chance tilfaldt Toni Kroos. Den tyske midtbanemål sendte sit spark snært forbi nærmeste opstander. 

Og så var det Sydkoreas tur. Heung-Min Son måtte en tur i græsset i det tyske straffesparksfelt, og så var alle øjne rettet mod dommer Mark Geiger. Amerikaneren undlod at pege på straffepletten og viste i stedet Son det gule kort for film.

Til sidst fik Mats Hummels en gylden mulighed for at redde tyskerne. Helt fri foran det sydkoreanske mål missede han sit hovedstød, og bolden ramte i stedet hans skulder og fortsatte ud over baglinjen.

Sydkorea fik bolden over målstregen i to minutters overtid. Young-Gwon Kim sendte en sikker inderside i mål, men sidedommeren løftede flaget. Offside var dømt, men så blev der hvisket i Geigers øre. Dommeren måtte ud og se video, og det fik ham overbevist. Han annullerede offsiden, og så var det slut for Tyskland. 1-0 til Sydkorea.

En stilling, der kun varede to minutter, inden Heung-Min Son slog kontra og sparkede bolden i mål til slutstillingen 2-0.

Det lykkedes aldrig tyskerne at svare igen. Derfor er verdensmestrene færdige ved VM efter gruppespillet for første gang nogensinde. 

Startopstillinger

Mexico (4-2-3-1)

Ochoa

Alvarez - Salcedo - Moreno - Gallardo

Guardado - Herrera

Layun - Vela - Lozano

Hernández

Sverige (4-4-2)

Olsen

Lustig - Lindelöf - Granqvist - Augustinsson

Claesson - Larsson - Ekdal - Forsberg

Berg - Toivonen

Sådan forløb Mexico-Sverige:

Der var dramatik fra start, da topholdet Mexico stod overfor Sverige. Allerede efter to minutter sendte svenskerne en høj bold ind i det mexicanske straffesparksfelt, hvor Marcus Berg headede bolden på tværs. Tæt under mål forsømte den svenske anfører, Andreas Granqvist, at prikke bolden i mål. Og så kunne Jesus Gallardo cleare og tage toppen af det svenske pres.

Men kun for en stund. Bare tre minutter senere fik Sverige frispark lige uden for det mexicanske felt. Fra en spids vinkel forsøgte Emil Forsberg på lumsk vis at sparke direkte, hvorfor keeper Guillermo Ochoa overrumplet måtte springe tilbage på målstregen for at bokse bolden ud i straffesparksfeltet. Her blev Marcus Berg en tand for ivrig, da han nedlagde en mexicaner og begik frispark i et forsøg på at komme frem til bolden.

Efter 12 minutters spil var den gal igen for Mexico. Andreas Granqvist nåede højest på et svensk hjørnespark. Dybt inde i målfeltet forsøgte Marcus Berg sig med et svært saksespark, som kun akkurat sneg sig forbi nærmeste opstander. Sverige var startet med bulder og brag. 

Der skulle en stor svensk fejl til at få mexicanerne i gang. Hirving Lozano satte fart i venstresiden, inden han fandt sin holdkammerat Carlos Vela på kanten af det svenske straffesparksfelt. Vela tog et træk ind i banen, afsluttede med venstrebenet og så sit spark stryge tæt forbi fjerneste opstander. Og så løb Sverige ellers kontra. Mikael Lustig lagde bolden flot ind foran mål, hvor Emil Forsberg kom stormende. Helt fri sparkede den svenske Bundesliga-spiller over mål og misbrugte endnu en stor svensk chance.

Efter knap en halv times spil måtte dommeren forlade banen for at se video, efter bolden havde ramt Javier 'Chicharito' Hernández' arm i det mexicanske felt. Men han ville ikke høre tale om straffespark. Dommeren pegede i stedet på hjørneflaget, hvorfra Mikael Lustigs indlæg nåede frem til Marcus Berg, der drejede bolden mod mål. Ochoa sprællede på målstregen og skubbede til stor mexicansk lettelse bolden over mål.

Vi skulle kun fem minutter ind i anden halvleg, før Sverige endelig fik hul på bylden. Marcus Berg var for en gangs skyld manden med indlægget, der endte hos Viktor Claesson, der ramte bolden helt skævt. Til svenskernes held fortsatte bolden videre til en helt fri Ludwig Augustinsson, og så kunne den tidligere FCK'er bringe Sverige på kurs mod avancement. 1-0 til svensken.

Og det var slet ikke slut endnu. Efter en times spil blev Marcus Berg nedlagt af Hector Moreno i det mexicanske straffesparksfelt. Dommer Nestor Pitana pegede på pletten, og så kunne anfører Andreas Granqvist med usvigelig sikkerhed gøre det til 2-0 på straffespark. 

3-0 blev det også, men denne gang havde en mexicaner sidste fod på bolden. Et langt svensk indkast endte hos Isaac Kiese Thelin, der headede bolden videre til en holdkammerat. Men Edson Alvarez kom i vejen, og den uheldige mexicaner stødte bolden i eget net.

Sverige vinder over Mexico. Video: Anders Masannek Jørgensen

Resultatet holdt helt til slutfløjt. Derfor er Sverige og Mexico klar til ottendedelsfinalerne ved VM, mens de tyske verdensmestre følger Sydkorea ud af slutrunden.