- Dejligt der bliver buhet af én – så ved man, man irriterer nogen, siger Delaney

En stor del af de 78.000 tilskuere buhede, når Danmark havde bolden i anden halvleg af gruppefinalen mod Frankrig.

Utilfredsheden var øredøvende i de sidste 20 minutter af Danmarks 0-0-kamp mod Frankrig.

Titusindvis af tilskuere buhede og piftede, når holdene ikke forsøgte at angribe. Det var især slemt, når Danmark trillede bolden rundt i forsvaret, mens franskmændene bare stod og så på.

- Der har helt sikkert været sjovere kampe under det her VM, men vi er meget ligeglade. Det handlede om at komme videre, siger Thomas Delaney og tilføjer med et lille grin:

- Det er altid dejligt, der bliver buhet af én – så ved man, man irriterer nogen.

0-0 ville sende Danmark videre til 1/8-finalen, mens Frankrig, der allerede var videre, kunne sikre førstepladsen i gruppen. Det afspejlede sig i spillet, der for begge holds vedkommende var afventende og uden risiko.

Som nævnt var uafgjort et brugbart resultat for begge hold, og resultaterne er trods alt det vigtigste i fodbold. Det pointerede flere af spillerne, da TV 2 SPORT talte med dem efter kampen på VM’s finalestadion, Luzhniki.

Andreas Cornelius:

- Jeg lagde mærke til det til sidst. Fansene sidder nok og ser på deres telefoner, at begge hold var tilfredse med uafgjort. I det her system med gruppespil er det nogle gange godt for begge hold at spille uafgjort, men sådan kan man ikke angribe en kamp. Jeg synes, begge hold gik efter at score og vinde kampen, men som kampen skred frem, så er det klart, at til sidst satser man ikke.

- Som spillere skal vi ikke begynde at være smagsdommere over, hvordan fodbold skal spilles.

Simon Kjær:

- Jeg skulle bare have tiden til at gå. Bolden får også et ordentligt los tre-fire gange i dag, så vi kunne komme ned at stå igen. Det var en del af kampen.

- Jeg kunne godt høre, de buhede. Men altså, det rører mig ikke.

Thomas Delaney, Nicolai Jørgensen, Christian Eriksen og Jannik Vestergaard jubler med de danske tilskuere efter kampen.
Thomas Delaney, Nicolai Jørgensen, Christian Eriksen og Jannik Vestergaard jubler med de danske tilskuere efter kampen. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Viktor Fischer:

Det skal man ikke lade sig gå på af. Jeg tror, det var de franske tilskuere og måske nogle neutrale, der ville have lidt mere ud af kampen.

- Det var ikke nogen perle af en kamp, og som venstrekant var det heller ikke superattraktivt at komme ind, ud over at det var en kæmpe oplevelse. Jeg vidste også, det ikke var en kamp, hvor jeg skulle ind og spille fandango.

Takket være 0-0 mod Frankrig sikrede Danmark selv adgang til 1/8-finalen, selvom Peru faktisk endte med at yde resultatmæssig hjælp i gruppens anden kamp.

Danmark møder Kroatien på søndag den 1. juli. Kampen vises ligesom alle andre VM-opgør direkte på TV 2 PLAY.