Fischer ledte efter tre personer, lige inden han fik VM-debut

Åge Hareide gav VM-debut til tre spillere, da Danmark spillede 0-0 med Frankrig i den sidste gruppekamp.

Tankerne vrimlede rundt i hovedet på Viktor Fischer, da han stod ved sidelinjen på det legendariske stadion Luzhniki tirsdag eftermiddag.

Foran 78.000 tilskuere stod han og ventede på at løbe på banen til sin VM-debut, og alligevel lykkedes det ham at finde tre personer i mængden. Tre betydningsfulde personer, der fik ham i den helt rette stemning.

- Det var en speciel følelse at stå der. Min kæreste, min far og min bror var der i dag, så jeg tænkte på lige at kigge over på dem, fortæller Viktor Fischer til TV 2 SPORT.

- Det giver noget jordnært at have den kontakt med sin familie, selvom der er mange mennesker og det er en stor scene ved verdens største fodboldturnering.

- Det får én ned på jorden at komme i kontakt med dem. Det gav ro. Absolut ro. Det er det bedste, man kan få i den situation.

Viktor Fischer har siddet på bænken i de to første kampe ved slutrunden i Rusland. Det samme har Kasper Dolberg, der også fik VM-debut mod Frankrig.

- Det var lidt en vild oplevelse, de der minutter før jeg skulle på banen. Jeg stod og kiggede op og vidste, min familie var der. Det var rigtig vildt, siger Kasper Dolberg, der dog ikke fik øjenkontakt med sin familie.

- Jeg fokuserede mest på, hvad jeg skulle ind og gøre.

Viktor Fischer kom på banen i stedet for Pione Sisto.
Viktor Fischer kom på banen i stedet for Pione Sisto. Foto: Axel Schmidt / Ritzau Scanpix

Levede det op til din forestilling om at spille en VM-kamp?

- Det ved jeg ikke. Det er lidt et kedeligt svar, men man fokuserer på det, man skal ind og gøre, og så er det ligesom så mange andre fodboldkampe. Selvfølgelig er det vildt, når man er der, og man står og kigger op og tænker over, hvad det egentlig er – men et eller andet sted er det bare en fodboldkamp.

- Det er mere det rundt om, der giver en følelse af, at det er kæmpestort. Når man er på banen, så forsvinder det lidt, siger Kasper Dolberg til TV 2 SPORT.

Ud over Dolberg og Fischer fik Lukas Lerager også VM-debut. Han blev skiftet ind i overtiden i stedet for Thomas Delaney, der på det tidspunkt havde slået på sin albue og sit knæ.

Viktor Fischer erstattede Pione Sisto efter en times spil, mens Dolberg kom ind i stedet for Andreas Cornelius efter 75 minutter.

De tre VM-debutanter kan komme på banen igen, når Danmark spiller 1/8-finale mod Kroatien på søndag den 1. juli.

Danmark – Kroatien vises ligesom alle andre VM-kampe direkte på TV 2 PLAY.