FIFA VM 2018

Argentinas målmand modtog trusler efter kæmpefejl

Willy Caballero fordømmer de trusler, han og hans familie modtog efter Argentinas nederlag til Kroatien ved VM.

Se samtlige VM-kampe direkte på TV 2 PLAY.

- En tragedie, en fiasko, en fejl, indleder Willy Caballero sit tilgivelsesbrev på det sociale medie Instagram.

Den argentinske målmand spillede en uheldig rolle i VM-gruppekampen mod Kroatien, da han i begyndelsen af anden halvleg kiksede en aflevering, så Ante Rebic kunne bringe kroaterne foran 1-0.

Kæmpefejlen var en del af den ydmygende oplevelse for Argentina, der endte med at tabe 0-3, og fejlen fik efterfølgende frustrerede argentinske fodboldfans til at sende trusler til Caballero og hans familie.

- Der er mange ting, jeg kan acceptere, fordi det var en fodboldfejl. Men jeg har modtaget mange henvendelser uden respekt med trusler og dårlige ønsker mod mig og min familie. De grimme attituder har ikke hjulpet mig, skriver Willy Caballero.

Jeg havde aldrig forestillet mig, at min familie skulle opleve så ubehagelige dage

Willy Caballero, fodboldmålmand

Oprigtigheden fra Chelsea-målmanden er blevet mødt med positiv respons. Støtten vælter ind til Caballero på det sociale medie, hvor hans opslag i skrivende stund har fået lidt flere end 86.000 kommentarer.

- Mange mennesker har hjulpet og støttet mig og har lidt med min situation. Jeg takker alle dem, der har været der. Både dem tæt på mig - og dem langt fra mig. Dem, der har skrevet til mig, og alle dem, der har hjulpet mig på den ene eller den anden måde.

- Jeg havde aldrig forestillet mig, at min familie skulle opleve så ubehagelige dage, lyder det fra Willy Caballero, der er klar til at give alt for det argentinske landshold, der lørdag eftermiddag møder Frankrig i ottendedelsfinalen.

- Se den argentinske trøje med de værdier, jeg har lært fra mit hjem og i fodbold. Tak til dem, der altid er der for mig og min familie, slutter Caballero.

Trusler mod svensk spiller

Det er ikke et særsyn i fodbold, at spillere bliver lagt for had, når de begår dyrebare fejl på banen. Efter VM i 1994 blev Andrés Escobar eftersigende myrdet for sit selvmål, der medvirkede til Colombias exit.

Også ved VM i Rusland har truende beskeder været på dagsordenen. Foruden Willy Caballero har Sveriges Jimmy Durmaz modtaget trusler, efter at han begik det frispark, der førte til Tysklands 2-1-mål.

- At blive kaldt blattejävel (svensk, nedladende udtryk for mørkhudede, red.), selvmordsbomber, få trusler mod min familie og få dødstrusler. Det er helt uacceptabelt, sagde Jimmy Durmaz, da han kom med en udtalelse dagen efter svenskernes nederlag.

Ligesom Argentina er Sverige fortsat med ved VM. Svenskerne spiller ottendedelsfinale mod Schweiz tirsdag kl. 16.00. Se både Argentina og Sveriges ottendedelsfinaler direkte på TV 2 PLAY.