VM fodbold

Belgien slår England i 'VM-kampen, ingen ville vinde'

Det blev Belgien, der trak sig sejrrigt ud af 'VM-kampen, ingen ville vinde' mod England. Med sejren vinder belgierne gruppen.

England 0-1 Belgien

  • 0-1: Adnan Januzaj (51')
  • Gule kort: Youri Tielemans (19'), Leander Dendoncker (33')
  • Dommer: Damir Skomina (Slovenien)

Panama 1-2 Tunesien

  • 0-1: Yassine Meriah (33' - selvmål)
  • 1-1: Fakhreddine Ben Youssef (51')
  • 1-2: Wahbi Khazri (66')
  • Gule kort: Ferjani Sassi (44'), Anice Badri (71'), Ricardo Guardia Avila (78'), Gabriel Gomez (80'), Ghailene Chaalali (90+3), Luis Tejada (90+7)
  • Dommer: Nawaf Shukralla (Bahrain)

På forhånd var der tale om, at kampen mellem Belgien og England var et opgør, ingen ønskede at vinde. Vinderen af gruppen ville nemlig stå til Brasilien som mulig modstander i kvartfinalen, mens nummer to ville nøjes med vinderen af Schweiz og Sverige, hvis man altså selv kan slå Colombia i 1/8-finalen.

Men på trods af to reservespækkede mandskaber, så fik opgøret en vinder, da Adnan Januzaij kort inde i anden halvleg sikrede Belgien sejren på 1-0 og gruppens førsteplads.

Dermed skal England møde Colombia i 1/8-finalen, mens Belgien får æren af Japan. 

I gruppens anden kamp kæmpede Panama og Tunesien udelukkende om æren og håneretten. Den duel trak Tunesien sig bedst ud af med en sejr på 2-1.

Sådan ser 1/8-finalerne ud

·         Frankrig - Argentina (lørdag kl. 16.00) 

·         Uruguay - Portugal (lørdag kl. 20.00) 

·         Spanien - Rusland (søndag kl. 16.00) 

·         Kroatien - Danmark (søndag kl. 20.00) 

·         Brasilien - Mexico (mandag kl. 16.00) 

·         Belgien - Japan (mandag kl. 20.00) 

·         Sverige - Schweiz (tirsdag kl. 16.00) 

·         Colombia - England (tirsdag kl. 20.00)

Sådan forløb kampen

Både den engelske landstræner Gareth Southgate og kollegaen på den belgiske bænk Roberto Martinez havde rystet posen med navnene til startopstillingen gevaldigt, inden de to nationer skulle afgøre, hvem der skulle slutte som nummer et og to i VM's gruppe G.

Hele ni nye spillere fik chancen i den belgiske startopstilling, mens englænderne 'blot' havde otte ændringer blandt de 11 startere i forhold til deres anden gruppekamp ved slutrunden.

I reservernes kamp var det englænderne, der spillemæssigt startede bedst og hurtigt greb initiativet. Men de reelle chancer stod belgierne for i løbet af det første kvarter.

Første gang, Jordan Pickford i det engelske mål blev testet, var efter seks minutter, da Youri Tielemans trykkede af fra distancen. Bolden tog et lumsk dyk, men Jordan Pickford fik med noget besvær klaret skuddet.

Kort tid efter måtte Gary Cahill så redde bolden på stregen, efter Michy Batshuayi i lidt klumpspil med Jordan Pickford og John Stones i det lille felt fik prikket bolden fri. Men her nåede Gary Cahill altså lige akkurat at få bolden ekspederet væk på stregen.

Udover de to muligheder var den første halve time, og første halvleg generelt, meget fattig på chancer, mens tempoet i boldomgangen også efterlod en del tilbage at ønske hos de to reservespækkede mandskaber. 

Bedste engelske mulighed i første halveg fik Ruben Loftus-Cheek efter et hjørnespark, men heller ikke Chelsea-spilleren kunne slette et af de to nuller på måltavlen inden pausen.

Vi skulle dog bare seks minutter ind i anden halvleg, før Adnan Januzaj sparkede Belgien på tavlen. Den belgiske kantspiller modtog bolden og udfordrede Danny Rose med et par fikse fodsålsdriblinger. De driblinger gav ham en lille smule plads og så krøllede Januzaj ellers på flotteste vis læderet over i det lange hjørne uden chance for Pickford i målet.

Herfra var England tvunget længere frem på banen, hvis man ville sætte jagten ind på gruppens førsteplads.

Efter 65 minutters spil fik stortalentet Marcus Rashford så en gigantisk mulighed for at sende England tilbage på førstepladsen, men Thibaut Courtois i det belgiske mål fik med det yderste af fingerspidserne reddet Rashfords friløber til et hjørnespark.

Herfra spillede og spillede England, men chancerne udeblev.

Dermed må briterne tage til takke med gruppens andenplads, mens belgierne med sejren på 1-0 gør rent bord i gruppespillet med 9 point.