Fodbold

Everton sender Wayne Rooney til USA

Wayne Rooney er færdig i Everton og skifter på en permanent kontrakt til DC United i USA.

Den tidligere engelske landsholdsprofil og mangeårige Manchester United-spiller Wayne Rooney er tabt for den engelske Premier League. 

Det oplyser Everton, som bekræfter, at Wayne Rooney skifter til klubben D.C. United i den bedste amerikanske række, hvor han skal spille de kommende tre og et halvt år. 

- Everton og Wayne Rooney er blevet enige om, at spilleren skifter til MLS-holdet (Major League Soccer) DC United på en permanent transfer. 

- Rooney vil færdiggøre formaliteterne (i sin kontrakt, red.), når transfervinduet i MLS åbner 10. juli. 

- Alle i Everton takker ham (Rooney, red.) for indsatsen for klubben, og vi ønsker ham held og lykke med de kommende tre og et halvt år i D.C. United, skriver Everton på sin hjemmeside. 

32-årige Wayne Rooney begyndte sin karriere i Everton som blot 16-årig og skiftede senere til Manchester United, hvor han blev en stor profil i mange år. 

Ifølge Reuters er aftalen frem til vinteren 2021 13 millioner dollar (cirka 84 millioner kroner) værd for Rooney. 

- Det er fantastisk at skifte til D.C. United på så spændende en tid i klubbens historie med et nyt stadion, der tages i brug om nogle få uger. 

- Det fuldender en ambition for min karriere at skifte til Amerika og MLS. Jeg har sulten efter at blive en succes her og vil give D.C 100 procent, som jeg har gjort for alle hold, jeg har spilet på, siger Wayne Rooney ifølge Reuters. 

Wayne Rooney fik debut for Everton 17. august i 2002 og scorede sit første mål i Premier League, fem dage før han fyldte 17 år, da Everton slog Arsenal 2-1. 

I august 2004 skiftede Wayne Rooney til Manchester United og scorede hattrick i sin debut. 

I United blev han klubbens bedste målscorer nogensinde med sine 253 mål i alle turneringer i 559 kampe. 

Wayne Rooney scorede 53 mål i 119 landskampe for England. 

Det gør Rooney til den mest scorede engelske landsholdsspiller nogensinde.