Fodbold

Dansk landsholdsspiller fortsætter karrieren i Ajax

Den kommende sæson skal fodboldspilleren Line Røddik tørne ud for den hollandske hovedstadsklub Ajax.

Den rutinerede danske landsholdsspiller Line Røddik Hansen er rejst videre på sit fodboldeventyr, der nu bringer hende til Holland og storklubben Ajax.

Her har den 30-årige forsvarsspiller skrevet under på en kontrakt gældende for 2018/19-sæsonen.

- Et nyt eventyr venter, og jeg er glad for at kunne annoncere, at jeg slutter mig til Ajax Amsterdam for den førstkommende sæson, skriver Line Røddik på Instagram.

Den 9. juni meldte Røddik ud, at hendes tid i FC Barcelona var slut efter to sæsoner i den spanske klub.

Parterne var blevet enige om, at kontrakten ikke skulle fornyes, og danskeren pegede på et længere forløb med skader som årsagen.

Tip fra Barcelona førte til kontrakt

I Ajax får Line Røddik nummer 22, og kvindeholdets cheftræner Benno Nihom fortæller, at aftalen med Røddik kom i hus takket være et tip fra Barcelona.

- Jeg fik et tip fra Lieke Martens, hendes (Røddiks, red.) holdkammerat i FC Barcelona. Lieke vidste, at hun (Røddik, red.) var på udkig efter en ny klub. Så vi kontaktede hende for at tale om et skifte, siger Benno Nihom til Ajax' hjemmeside.

Den 31-årige hollænder glæder sig over sin danske nyerhvervelse.

- Hvis du har chancen for at få en spiller med så meget erfaring til Ajax, skal du benytte dig af muligheden, lyder det fra Benno Nihom, der fortsætter:

- Det er sjovt, at denne handel kommer i samme uge som Dusan Tadic. Begge er internationale topspillere med stor erfaring, siger han med henvisning til den mandlige serbiske landsholdsspiller, der er skiftet fra Southampton til Ajax på en fireårig aftale.

Før tiden i FC Barcelona tørnede Line Røddik ud for franske Olympique Lyon og FC Rosengård i Sverige. Hun forlod dansk fodbold i 2009.

Røddik har optrådt 132 gange for det danske kvindelandshold og scoret 13 mål. Hun var en del af holdet, der vandt EM-sølv i Holland sidste år.