Her er Danmarks 'meget svære' vej til VM-finalen

Kroatien, Spanien og England er nogle af de lande, som Danmark kan risikere at skulle forbi, hvis en billet til VM-finalen skal bookes.

Du kan se Danmarks kamp mod Kroatien søndag klokken 20 på TV 2 Play.

Med et 0-0-resultat mod Frankrig sikrede Danmark sig tirsdag en plads i ottendedelsfinalen, hvor danskerne kommer på en svær opgave, da de ubesejrede og storspillende kroater venter.

Andenpladsen til Danmark i gruppen betyder også, at Danmark først kan møde lande som Portugal, Frankrig, Argentina og Brasilien i en eventuel finale.

Fodboldspiller Kenneth Emil Petersen, der fungerer som ekspert for TV 2 SPORT under slutrunden, erkender dog, at en dansk finaleplads er et stykke ude i horisonten.

- Om danskernes vej til finalen går forbi Kroatien og Spanien, eller om det er forbi Uruguay eller Frankrig, det er lidt det samme. Danmark har en meget svær vej og skal virkelig skabe store resultater, og det har jeg svært ved at se efter de første tre kampe, siger Kenneth Emil Petersen.

Sådan ser alle ottendedelsfinaler ud.
Sådan ser alle ottendedelsfinaler ud. Foto: FIFA

Sådan ser Danmarks modstandere ud på vej til finalen

 • Ottendedelsfinalen: Kroatien
 • Kvartfinalen: Spanien eller Rusland
 • Semifinalen: Sverige, Schweiz, Colombia eller England
 • Finalen: Uruguay, Portugal, Frankrig, Argentina, Brasilien, Mexico, Belgien, Japan
Kroatien har imponeret ved VM-turneringen indtil videre, siger Kenneth Emil Petersen.
Kroatien har imponeret ved VM-turneringen indtil videre, siger Kenneth Emil Petersen. Foto: Joe Klamar / Ritzau Scanpix

Danmarks chance

 • Ottendedelsfinale: Kroatien
 • Chancevurdering: 70/30 i kroatisk favør

- Jeg synes, at Kroatien har været det hold, der har set stærkest ud. De viste mod Argentina, at de kan spille defensivt, hvor de stod godt i organisationen og holdt dem fra de helt store chancer. De viste også mod Nigeria, at de kunne komme frem på banen og skabe noget mod et lidt mere kompakt hold.

- De har vist to sider af sig selv, og de kan lidt det hele. Så ved jeg også godt, at de har været lidt heldige med at få et selvmål og få hjælp af Willy Caballero i Argentina-kampen, men jeg synes, at de ser stærke ud.

Det spanske landshold hentede fem point i gruppespillet.
Det spanske landshold hentede fem point i gruppespillet. Foto: Patrick Hertzog / Ritzau Scanpix
 • Kvartfinale: Spanien
 • Chancevurdering: 90/10 i spansk favør

- Jeg har svært ved at se, at Rusland kan slå Spanien i deres ottendedelsfinale, så den eventuelle danske modstander må hedde Spanien her. Spanierne har set lidt rystede ud – især i defensiven. De får faktisk kun fem point i deres gruppe og leverede nogle dårlige kampe.

- Men det er stadig et godt hold med verdensklasse spillere hele vejen rundt. Jeg kan simpelthen ikke forestille mig, at deres defensiv kan spille sådan en dårlig kamp igen, som de gjorde mod Iran. Det er en kæmpe sensation, hvis Danmark slår Spanien ud i en eventuel kvartfinale.

England tabte med 0-1 til Belgien torsdag aften.
England tabte med 0-1 til Belgien torsdag aften. Foto: Gonzalo Fuentes / Ritzau Scanpix
 • Semifinale: England
 • Chancevurdering: 65/35 i engelsk favør

- Hvis England først kommer forbi Colombia, så har jeg svært ved at se, at de ikke kan slå Sverige eller Schweiz i en kvartfinale.

- Der er lidt større chancer for, at danskerne slår England end Kroatien. Man ved aldrig helt, hvor man har England i de her slutrunder. De så gode ud i de to første kampe og har noget ungdommelighed og gåpåmod. Det er, som om de spiller sammen for første gang i rigtig mange år og har et godt sammenhold. Men det bliver også en vanvittig svær kamp, hvis Danmark skulle komme hertil.

Argentina har ifølge Kenneth Emil Petersen ikke imponeret i VM-gruppespillet.
Argentina har ifølge Kenneth Emil Petersen ikke imponeret i VM-gruppespillet. Foto: Henry Romero / Ritzau Scanpix
 • Finale: Argentina
 • Chancevurdering: 90/10 i argentinsk favør

- Jeg har hele tiden sagt, at Argentina vinder det hele, og det holder jeg fast i. Det er sikkert kontroversielt. Der er dog intet i deres gruppekampe, der har vist, at de skulle gå hele vejen, men der et eller andet over dem. For fire år siden spillede de heller ikke en god slutrunde, men endte alligevel i finalen.

- Jeg tror, at Lionel Messi stepper op, og at de får gang i maskineriet.

- Argentina er så stærke offensivt, og selvom Danmark er stærke defensivt, så har jeg svært ved at se, at danskerne kan holde Messi og co. fra fadet i en eventuel finale.

Du kan se Danmarks kamp mod Kroatien søndag klokken 20 på TV 2 Play.