FIFA VM 2018

William Kvist er i spil til 1/8-finale, siger Jon Dahl

William Kvist, der blev skadet i Danmarks første VM-gruppekamp, kan komme på banen mod Kroatien søndag aften.

Åge Hareide råder igen over 23 spillere, der er i stand til at spille.

William Kvist er kommet sig så hurtigt over sit brækkede ribben og en lille punktering på lungen, at han har trænet med uden problemer siden mandag.

Hareide havde afskrevet William Kvist i forhold til gruppefinalen mod Frankrig, men ifølge assistenttræner Jon Dahl Tomasson kan midtbanespilleren komme på banen i ottendedelsfinalen søndag aften.

- Alle er i spil til at spille. Selvfølgelig er William i spil også, siger Tomasson til TV 2 SPORT.

William Kvist deltog i onsdagens træning på lige fod med de andre spillere, der kun spillede lidt eller slet ikke mod Frankrig. Her gik den rutinerede FCK'er flere gange forrest med opmuntrende tilråb og glidende tacklinger.

Igen torsdag var han en af de mest energiske, da holdet varmede op med 'kant', inden pressen blev bedt om at forlade træningsanlægget. I øvelsen, hvor to spillere jagter bolden i midten af en større gruppe, tøvede Kvist ikke med at kaste sig ned for at erobre bolden.

- Han kommer også til at træne fuldt med i dag (torsdag, red.). Vi kommer til at spille nogle små kampe til sidst, og det er superspændende at se, hvordan det kommer til at gå i de små kampe. Det har vi ikke prøvet før, men indtil videre er det gået fint, sagde Jon Dahl Tomasson inden træningen torsdag.

William Kvist har fået lavet forskellige skinner, som skal beskytte det område, hvor han har slået sine ribben, og allerede inden han vendte tilbage til Rusland, var han optimistisk omkring spilletid.

- Jeg er frisk og klar til at spille. Jeg har trænet hårdt i mange dage og tæmmet en bold med brystet endda. Man må også godt mærke, at man er i live, sagde William Kvist til TV 2 SPORT, inden han søndag fløj til Moskva.

Landsholdet træner for sidste gang i Anapa fredag formiddag. Derefter flyver holdet til Nizhny Novgorod, hvor ottendedelsfinalen mod Kroatien spilles søndag aften.

Danmark-Kroatien vises ligesom alle andre VM-kampe direkte på TV 2 PLAY.