FIFA VM 2018

19-årigt stjerneskud sender Messi og Argentina ud af VM

Den bare 19-årige Kylian Mbappe overstrålede alt og alle, da han med to mål sendte Frankrig videre ved VM og Lionel Messi og Argentina ud i VM-mørket.

Frankrig 4-3 Argentina

  • 1-0: Antoine Griezmann (13' - straffespark)
  • 1-1: Angel Di Maria (41')
  • 1-2: Gabriel Mercado (48')
  • 2-2: Benjamin Pavard (57')
  • 3-2: Kylian Mbappe (64')
  • 4-2: Kylian Mbappe (68')
  • 4-3: Sergio Agüero (90+2')
  • Gule kort: Marcos Rojo (11'), Nicolas Tagliafico (19'), Javier Mascherano (43'), Ever Banega (50'), Blaise Matuidi (72'), Benjamin Pavard (73'), Nicolas Otamendi (90+3'), Olivier Giroud (90+3')
  • Dommer: Alireza Faghani (Iran)
  • Tilskuere: 42.873 på Kazan Arena

Der var drama, vanvittige mål og flere skiftende føringer, da Frankrig slog Argentina med 4-3 i en medrivende første 1/8-finale ved VM. Blandt andet på to mål af den bare 19-årige Kylian Mbappe. 

Frankrig kom bedst fra start i opgøret, da teenageren og kampens bedste spiller Kylian Mbappe satte turboen på fra egen banehalvdel og løb fra det argentinske forsvar, der i sidste ende måtte begå straffespark. Det omsatte Antoine Griezmann med stor sikkerhed.

Kort før pausen bragte Angel Di Maria balance i regnskabet med et fantastisk langskudsmål. Og bare tre minutter efter pausen lykkedes det så for Argentina at få vendt opgøret helt på hovedet, da Gabriel Mercado rettede en afslutning fra Lionel Messi i mål.

Men det lod Frankrig sig ikke slå ud af. Først udlignede højrebacken Benjamin Pavard med en fænomenal flugter i det lange hjørne, inden Kylian Mbappe på ny stjal showet og afgjorde kampen med to scoringer. I dommerens tillægstid pyntede Sergio Agüero på resultatet.

Dermed er Frankrig klar til kvartfinalen, hvor de møder vinderen af aftens anden 1/8-finale mellem Uruguay og Portugal.

- Jeg føler en stor glæde. Jeg synes, vi spillede en fantastisk kamp. Jeg er meget glad på mine spilleres vegne, fortalte den franske landstræner Didier Deschamps efter kampen.

Sådan forløb kampen (Ritzau)

Der kom gang i sagerne efter 12 minutter, da Antoine Griezmann bragte Frankrig foran 1-0 på et straffespark.

Kylian Mbappe tog et langt og lynhurtigt løb op igennem banen og blev væltet omkuld i feltet af Marcos Rojo.

Det var netop Rojo, der få minutter før tid sikrede Argentina videre avancement fra gruppespillet med en 2-1-sejr over Nigeria, mens Frankrig vandt Danmarks gruppe efter 0-0 mod Danmark. 

Efter 19 minutter måtte Nicolás Tagliafico så bruge ulovlige metoder for at bremse Mbappe lige uden for feltet, uden at det kastede en scoring af sig efterfølgende. 

Argentina havde både Sergio Agüero, Paulo Dybala og Gonzalo Higuain på bænken, mens Lionel Messi, Angel Di Maria og Christian Pavon udgjorde offensiven. 

Fire minutter før pausen slog Di Maria så til med et drømmemål.

Fra 22 meter kanonerede han bolden i mål til 1-1, og fem minutter skulle Argentina bruge efter pausen til at komme foran 2-1. 

Messi trykkede af fra kanten af feltet, og Gabriel Mercado fik rettet bolden af, så den gik i mål.

Frankrigs Benjamin Pavard ville også være med efter 57 minutter, da den franske højreback hamrede bolden i mål på en halvflugter. 

To flotte mål betød 2-2, og målfesten fortsatte. 

Argentinas forsvar sejlede, da Mbappe gaflede bolden til sig i feltet. Med et hurtigt antrit kom den unge stjerne til afslutning og øgede sikkert til 3-2. 

Det lignede derfor et gennembrud fra stortalent til superstjerne på verdensscenen for Mbappe, da han i det 68. minut afsluttede et fransk angreb og i løb sikkert sparkede bolden i mål til 4-2. 

Messi brød igennem med seks minutter igen, men den svage afslutning symboliserede Messis og Argentinas VM i Rusland, mens Mbappe lod sig udskifte og hylde to minutter før tid. 

En sidste genialitet fra Messi fik tilskuerne dog, da Messi med et flot indlæg lagde op til Agüeros reducering til 3-4 på et hovedstød i overtiden.