FIFA VM 2018

Hareide pusler med mange overvejelser inden 1/8-finale

Åge Hareide jonglerer med flere muligheder inden Danmarks første VM-knockoutkamp i 16 år.

Med fire ændringer overraskede Åge Hareide de fleste inden gruppefinalen mod Frankrig. Inden 1/8-finalen mod Kroatien pusler den danske landstræner igen med en del overvejelser, fortalte han på pressemødet dagen før kampen.

Det skyldes ikke mindst, at der skal findes en vinder.

- Der er mange tanker i hovedet, og meget skal planlægges frem til kampstart, siger landstræneren.

- Hvis vi går i forlængelse, får vi en ekstra halv time, og så må vi se, hvem der skal bruges. Hvis vi går endnu længere, så bliver det straffespark, og så må vi virkelig se, hvem der skal bruges.

Åge Hareide benyttede også lejligheden til at melde samtlige spillere klar til kamp. Det vil sige, William Kvist igen er i stand til at komme på banen, efter han brækkede et ribben og fik en lille punktering på lungen i Danmarks første gruppekamp.

Efter nogle dage i Danmark vendte Kvist tilbage til Rusland i mandags. Han sad på bænken mod Frankrig dagen efter, dog uden at være helt klar til at komme i kamp ifølge landstræneren. Det er der dog ændret på nu:

- Jeg kan ikke sige, hvem der skal spille fra start. Men jeg kan sige, at alle spillere er klar, lyder det fra Hareide.

Danmark er ikke et sjovt hold at møde

I optakten til 1/8-finalen har Martin Braithwaite udtalt, at han nødig vil være i Kraotiens sko. Holdet har vundet alle tre gruppekampe uden for alvor at være under pres. Det har Danmark været, og det bliver en fordel, mener Braithwaite.

Anfører Simon Kjær mener også, at Danmark står ganske solidt inden søndagens knald-eller-fald-kamp i Nizhny Novgorod.

- Vi er blevet mere kyniske i vores spil, og vi er i stand til at spille på flere måder. Det er jeg ikke et sekund i tvivl om, at Kroatien er klar over. De kommer til at have respekt for os og den måde, vi spiller fodbold på. Vi er ikke nemme at spille mod. Vi kender vores styrker og kvaliteter, og vi har ikke mange svagheder. Vi er ikke noget sjovt hold at møde.

Danmarks 1/8-finale mod Kroatien spilles søndag klokken 20. Kampen vises direkte på TV 2 PLAY.