Ændring på VM-bolden gør en forskel, siger Schmeichel

Knockoutkampene ved VM spilles med en ny farve på boldene. I stedet for sorte og hvide er boldene sorte, rødlige og hvide.

Boldens opbygning er fuldstændig det samme, men farven er en anden. Og det er nok til at spille en rolle for målmændene under knockoutkampene ved VM.

Det fortæller Kasper Schmeichel, da TV 2 SPORT spørger til den nye bold med rødlige nuancer.

- Det gør selvfølgelig lidt af en forskel, men det er ikke en specielt fed bold for målmænd i forvejen, siger den danske målmand.

Forskellen på boldene fra gruppespillet og knockoutkampene er, at de sorte og grålige pletter spædes op med rødlige og orange farver. Det meste af bolden er dog stadig hvid, men farveændringen er nok til at gøre en forskel for målmændene. Det har Jonas Lössl tidligere fortalt TV 2 SPORT, da man i England skiftede hvide bolde ud med gule hen over vinteren.

Telstar 18.
Telstar Mechta.

I modsætning til eksempelvis Belgien har Danmark ikke trænet med den 'nye' bold siden den sidste gruppekamp. Træningsbanen lidt uden for kystbyen Anapa har kun været udstyret med hvide og sorte bolde, og derfor kender Schmeichel selvfølgelig boldens anatomi og utilregnelighed.

- Når de laver bolde, så tror jeg ikke, at de tænker på målmænd, så tror jeg, at de tænker på, at de vil se mål, har Kasper Schmeichel tidligere sagt til TV 2 SPORT.

Ved den lejlighed beskrev han også VM-boldens karakteristika:

- Det er en meget hurtig bold, der er rimelig utilregnelig.

Kjær: Kasper har en enorm betydning

Kasper Schmeichel har kun lukket ét mål ind på landsholdet, siden Danmark kvalificerede sig til VM. Det var i den anden gruppekamp, hvor australske Mile Jedinak scorede på straffespark, der blev dømt med hjælp fra videoteknologien VAR.

Under VM har Schmeichel haft 14 redninger. Det placerer ham som nummer to på listen over målmænd med flest redninger. Kun Mexicos Guillermo Ochoa er placeret højere med 17 redninger.

- Kasper har en enorm betydning for det her hold både på og uden for banen, fortæller anfører Simon Kjær.

- At Kasper har præsteret, som han har, kommer ikke som nogen overraskelse for os. Vi sætter selvfølgelig pris på det, men Kasper er en topmålmand, og at han beviser det nu, det er vi glade for på vores og hans vegne.

Søndag skal både Schmeichel og Kjær spille deres første knockoutkamp ved en slutrunde. Det sker i VM-ottendedelsfinalen mod Kroatien klokken 20.

Danmark-Kroatien vises direkte på TV 2 PLAY.