Aflyst fly koster DBU-toppen, spillerkoner og minister VM-kamp

Et fly fra København til Nizhny Novgorod, hvor Danmarks 1/8-finale ved VM spilles, er blevet aflyst.

Se Kroatien-Danmark kl. 20 på TV 2 PLAY

Der var i forvejen ikke forhåbninger om særligt mange danske fans på lægterne i Nizhny Novgorod, som ligger 400 kilometer fra Moskva, til aftenens 1/8-finale ved VM mod Kroatien.

Et aflyst fly, som skulle flyve fra Moskva til København og videre til kampbyen, hjælper ikke på situationen. Det skulle transportere 145 passagerer, heriblandt personer fra Dansk Boldspil-Unions (DBU) bestyrelse og repræsentantskab, sponsorer, nogle af spillernes kærester og koner samt Danmarks kulturminister, Mette Bock (LA), fra København til Nizhny Novgorod.

Det bekræfter DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, over for TV 2 SPORT.

Flyet holder stille i Moskva på grund af manglende landingstilladelse i København samt uklarhed om en parkeringstilladelse i Moskva, fordi der ifølge Jakob Høyer ikke var pladser i Nizhny Novgorod.

Rejser erstatningssag

Unionens bestyrelsesformand, Jesper Møller, den administrerende direktør, Claus Bretton-Meyer, og elitechef Kim Hallberg er allerede i Rusland og misser dermed ikke kampen.

Ifølge Jakob Høyer får de pengene tilbage af arrangøren af rejsen, Jordan Aviation, som har begået en fejl. Selskabet har ifølge Høyer arrangeret flere ture under VM, også for andre delegationer.

Men DBU rejser også en erstatningssag for den tur til fodboldfesten, de nu må afholde hjemme i Danmark i stedet for på stadion i Rusland.

TV 2 SPORT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Jordan Aviation.

Uheldig kulturminister

Kulturministeren ytrede tidligere på dagen sin frustration på Twitter, da flyet blev aflyst.

 - Vi var tjekket ind, humøret var højt og de rød-hvide farver dominerede. Men lige før vi skulle ud til flyet, får vi at vide, at vi ikke kommer afsted. Der var noget skuffede miner, må man sige, siger Mette Bock til Ritzau.

Hun gik også glip af Danmarks første VM-kamp mod Peru, fordi hun var nødt til at være til stede under forhandlingerne af en ny medieaftale.

Ifølge Jakob Høyer forventes mellem 700 og 1000 danske tilskuere at være til stede på stadion.

Kampen spilles klokken 20.00 og kan ses på TV 2 PLAY.