Danmarks hurtigste VM-mål nogensinde var ikke nok mod Kroatien

Danmark fik en drømmestart på ottendedelsfinalen mod Kroatien, men Mario Mandzukic udlignede bare få minutter senere. Til sidst røg Danmark ud af VM.

Se eller gense Danmarks 1/8-finale mod Kroatien på TV 2 PLAY.

Det ledte tankerne hen på VM-kvartfinalen mod Brasilien i 1998, da Mathias 'Zanka' Jørgensen allerede efter 57 sekunder bragte Danmark foran 1-0 i ottendedelsfinalen mod Kroatien.

Genoplev Danmarks VM-ottendedelsfinale mod Kroatien i tv2.dk's liveblog herunder:

Et langt indkast fra VM-debutanten Jonas Knudsen landede for fødderne af Thomas Delaney, der med et par træk serverede bolden for 'Zanka', der prøvede lykken med venstrebenet.

Efter tvivlsomt målmandsspil af kroatiske Danijel Subasic røg bolden over stregen, og så brød den danske jubel løs over Huddersfield-spillerens første landskampsmål, der også var det hurtigste danske VM-mål nogensinde.

Hurtig kroatisk udligning

Jublen forstummede dog blot to minutter og 42 sekunder senere.

En clearing fra Henrik Dalsgaard ramte Andreas Christensen i hovedet, så bolden røg tilbage til angriberen Mario Mandzukic, der uden betænkningstid sendte bolden ind bag Kasper Schmeichel.

To mål på tre minutter og 39 sekunder. Det er første VM-kamp nogensinde, hvor der er blevet scoret så hurtigt af begge hold.

Afgjort på straffespark

Derfra lod målene vente på sig. Først i straffesparkskonkurrencen blafrede nettet igen og endda fem gange.

Ulykkeligvis for Danmark var det Ivan Rakitic, som stod bag den afgørende scoring, der sendte Kroatien i VM-kvartfinalen og de danske spillere hjem.

Hurtigste danske mål til VM

 1. Preben Elkjær, 11. minut

  Preben Elkjær begyndte den danske målfest i gruppekampen mod Uruguay i 1986. Det endte med at blive 6-1 - den største danske VM-sejr.

 2. Christian Eriksen, 7. minut

  Christian Eriksen leverede et fremragende mål i gruppekampen mod Australien i 2018, da han halvflugtede bolden op i toppen af målet.

 3. Peter Møller, 3. minut

  Inden Brian Laudrups hurtige mål mod Nigeria i 1998, havde Peter Møller allerede bragt Danmark i front med en afslutning i det korte hjørne.

 4. Martin Jørgensen, 2. minut

  Martin Jørgensen gav Danmark en chokstart mod de forsvarende brasilianske verdensmestre i kvartfinalen i 1998.

 5. Mathias 'Zanka' Jørgensen, 1. minut

  57 sekunder skulle der gå, før Mathias 'Zanka' Jørgensen bragte Danmark i front i ottendedelsfinalen ved VM i 2018.