Dansk statistik imponerer Luka Modric før 1/8-finale

Det kroatiske landshold har stor respekt for Danmark, der kun har lukket ét mål ind i 2018. Danmark og Kroatien mødes søndag aften.

Se Danmarks 1/8-finale mod Kroatien direkte på TV 2 PLAY.

Danmarks defensive præstationer giver genlyd i fodboldverdenen. 18 kampe uden nederlag og kun ét indkasseret mål siden kvalifikationen til VM taler for sig selv.

I hvert fald hvis man spørger den kroatiske superstjerne Luka Modric, og det gjorde TV 2 SPORT dagen før 1/8-finalen ved VM.

- Deres statistik med ét indkasseret mål i år og det antal kampe, hvor de ikke har tabt, viser, hvor solide de er nede bagved. Vi skal spille på vores højeste niveau for at få nedbrudt deres forsvar.

- Vi har rigtig meget respekt for dem. De er stærke i forsvaret. De har også nogle glimrende folk oppe foran, Sisto og Eriksen for eksempel, men deres forsvar er deres største styrke, synes jeg.

Sikkerhed og tillid

Kroatien vandt alle tre kampe i gruppespillet, hvor Argentina blev udspillet med hele 3-0. Derudover vandt Kroatien 2-0 over Nigeria og 2-1 over Island i en kamp, hvor flere spillere blev sparet inden 1/8-finalen mod Danmark.

- Gruppespillet har givet os en vis sikkerhed og tillid til egne evner, men det kan vi ikke hvile på, siger træner Zlatko Dalic, der også har noteret, at Danmark har et af de mest stabile forsvar i international fodbold.

- Vi har den største mulige respekt for Danmark. De har ikke tabt i 18 kampe, og det siger meget om deres kvalitet. De er solide, godt organiseret, og de ved, hvad de skal gøre. Der venter os en vanskelig kamp. Det er op til os selv at se, hvordan vi kan spille. Vi skal sørge for, at vi ikke er utålmodige.

Danmarks bedste VM-resultat er en plads i kvartfinalen i 1998. Samme år fik Kroatien bronze, men siden har kroaterne ikke formået at spille sig videre fra 1/8-finalerne.

- Det er på høje tid, at denne generation overvinder den forhindring, vi ikke har overvundet siden 1998, siger Luka Modric.

- Det regner jeg med, vi kan. Vi har vist i gruppen, at vi kan spille godt. Vi spillede som et hold, og hvis vi kan gøre det samme i morgen, så håber og tror jeg på, vi vil vand i stand til at gå videre fra den første knockoutkamp.

Danmark – Kroatien spilles søndag klokken 20. Kampen vises ligesom alle andre VM-opgør direkte på TV 2 PLAY.