VM fodbold

Grædende spansk kaptajn efter VM-exit: - Vi efterlod vores sjæl på banen

Den spanske anfører Sergio Ramos er stolt af sit hold efter nederlaget til Rusland.

Spanien må noget overraskende rejse hjem fra VM i Rusland efter et nederlag i 1/8-finalen til netop værtsnationen.

Efter 1-1 i ordinær, samt forlænget spilletid, skulle det hele afgøres på straffespark, hvor spanierne med to brændte og ingen redninger kom til kort og dermed er færdige ved VM.

- Det er meget smertefuldt. Det er altid svært at komme sig over at være blevet elimineret. I dag er vi stolte over at være spanske. Vi har kæmpet mod værtsnationen i en meget hård og fysisk kamp, som vi dominerede hele vejen. Vi efterlod vores sjæl på banen, lød det fra den spanske anfører Sergio Ramos, der blev set i tårer efter kampen.

- Som kaptajn er jeg meget stolt af det her hold. Det her er et hold, der kan fortsætte med at drømme.

Sergio Ramos var manden, der fik presset Sergey Ignashevich til at lave selvmål efter bare 11 minutter.Og da det hele skulle afgøres fra de berømte 11 meter, var Real Madrid-stjernen sikkerheden selv.

Det kan man dog ikke sig om hans to holdkammerater Koke og Iago Aspas, der begge brændte på Igor Akinfeev.

Dermed kunne den midlertidige landstræner, Fernando Hierro, ikke leve op til de forventninger mange havde til det spanske landshold, som han overtog én dag før den første VM-kamp fra den fyrede Julen Lopetegui, der blev præsenteret som ny Real Madrid-træner.

- Jeg accepterer mit ansvar som træner. Det har været en stor fornøjelse at få lov til at træne det her hold. Vi forsøgte alt, men det er meget svært at angribe mod 11 forsvarsspillere. Ærgelsen hos børnene og fansene er det eneste, der betyder noget for mig nu, fortalte landstræneren efter kampen.

- Vi kom til Rusland for at gøre noget vigtigt med vigtige spillere. Det har været en stor fornøjelse at træne dem. Vi forsøge alt, vi satsede alt. Det er ikke min afgørelse, om jeg skal fortsætte, lød det ligeledes fra landstræneren på spørgsmålet om, han fortsat skal træne det spanske landshold. 

Mens Spanien rejser hjem fra VM, kan russerne se frem til en kvartfinale mod enten Danmark eller Kroatien.