VM fodbold

- Hårdt at sige farvel på denne måde, siger Kjær

Simon Kjær mener, at Danmark var et bedre hold end Kroatien i VM-ottendedelsfinalen.

Danmark røg søndag ud af VM, da Kroatien slog dem efter straffesparkskonkurrence med samlet 4-3.

En hård skæbne mener Danmarks anfører, Simon Kjær, der synes, Danmark spillede deres bedste kamp ved VM.

- Det er hårdt at sige farvel på denne måde. Fodbold er nogle gange et kynisk spil, hvor det er de små marginaler, som gør forskellen. Det er svært at acceptere og sætte ord på. Der er utrolig tomt inde i omklædningsrummet.

- Vi fortjener at få mere med i dag. Men det er fodboldens vej. Vi skal lære af det her. Vi skal huske denne følelse, så vi har noget at arbejde videre med. Vi skal gøre, hvad vi kan for at ikke at stå i den her situation igen. Det er måske svært at se lige nu.

Simon Kjær var nummer to til at sparke for Danmark i straffesparkskonkurrencen og han satte den usvigelig sikkert ind bag Subasic.

- Jeg vidste, hvad jeg ville. Hvis jeg rammer den ordentligt. Det spark har jeg trænet i et stykke tid. Så er det egentlig bare at gå op og sparke. Nogle gange går det godt, og andre gange gør det ikke. Det er fodbold. Det er de små marginaler.

- Vi er ikke klar til at tage hjem nu. Vi har i mange situationer rigtig godt styr på dem. Men vi skal være taknemmelige over for Kasper, at vi kom i en straffesparkskonkurrence.

Mathias 'Zanka' Jørgensen gav Danmark en fremragende start, da han scorede efter blot 57 sekunder. Det hurtigste danske mål i en VM-slutrunde. Kroatien udlignede til 1-1, inden der var spillet fire minutter.

Kasper Schmeichel gav Danmark kunstigt åndedræt, da han seks minutter før slutningen på den forlængede spilletid reddede et straffespark fra Kroatiens største stjerne Luka Modric. Video: Magnus Stig Christensen

Kasper Schmeichel reddede et straffespark i slutningen af den forlængede spilletid og reddede yderligere to spark i straffesparkskonkurrencen. Det var dog ikke nok til at sende Danmark videre.

Kroatien skal i kvartfinalen møde Rusland. Den spilles den 7. juli klokken 20 og kan ses på TV 2 PLAY.