Spansk landstræner efter VM-exit: - Hårfin grænse mellem at vinde og tabe

Fernando Hierro vil ikke kalde nederlaget til Rusland i VM-ottendedelsfinalen for et spansk kollaps.

Se alle VM-kampe direkte på TV 2 PLAY

Spanien gik ind til VM-ottendedelsfinalen mod Rusland som favorit, men måtte se sig slået efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence.

Dermed var holdet ikke i nærheden af at vinde VM-trofæet, selv om mange på forhånd havde udråbt spanierne som nogle af forhåndsfavoritterne.

Men et spansk kollaps er der ikke tale om, mener landstræner Fernando Hierro, som tog over efter Julen Lopetegui i en kaotisk spansk VM-optakt.

- Vi kom med ambitioner, og vi føler med vores fans, som kom hele vejen til Rusland. Jeg synes ikke, man kan tale om, at holdet er brudt sammen eller et kollaps.

- Der er en hårfin grænse mellem at vinde og tabe, siger Fernando Hierro ifølge fifa.com.

Spanien blev i straffesparkskonkurrencen slået 3-4, efter at kampen ved udgangen af den forlængede spilletid var blevet 1-1.

Undervejs havde spanierne bolden klart mest, og det blev også til et par store chancer, selv om spanierne ikke skabte muligheder på samlebånd.

Alligevel mener Sergio Ramos ikke, at holdet kunne have gjort mere.

- Vi gjorde alt, hvad vi kunne. Det er svært og meget smertefuldt, siger han ifølge Reuters.

Andrés Iniesta spillede samtidig sin sidste landskamp for Spanien. Han startede ude, men blev sat på banen til den afgørende fase i opgøret.

Fernando Hierro roser den mangeårige Barcelona-spiller for hans indsats.

- Jeg anerkender ham som en af de største spillere i historien. Det var, som om han spillede sin første kamp, da han blev skiftet ind, og jeg takker ham fra bunden af mit hjerte, siger Hierro.