Tofts karakterbog: Schmeichels verdensklasse var ikke nok

TV 2 SPORTs fodboldkommentator er klar med karakterer til de danske spillere efter nederlaget i ottendedelsfinalen ved VM i Rusland.

Danmark er ude af VM i Rusland efter det blev til et nederlag efter straffesparkskonkurrence til Kroatien. Den ordinære spilletid sluttede 1-1, og straffesparkskonkurrencen 3-2 til kroaterne.

- Dramaet der endte i tragedie. Med tårerne trillende forlader det danske landshold VM-turneringen. På den mest ærgerlige måde. Men et farvel og tak med en mandfolkepræstation. Lad os bare prale af en eminent fysik, indstilling, organisation - og et landshold der var medskabere til et af de største dramaer i nyere dansk fodboldhistorie. Schmeichel var verdensklasse med sine tre straffesparksredninger, siger Flemming Toft efter kampen, og sætter lidt flere ord på det danske exit:

- Vi fik en fællesnævner for den danske VM-slutrunde. Simon Kjær uden noget bullshit hele vejen, og her hamrede han magtfuldt sit straffespark ind. Kasper Schmeichel - kåret som den bedste målmand indtil nu - reddede denne aften tre straffespark. Og Christian Eriksen - stjernen, som var spået en stor VM-turnering - misbrugte det første straffespark. En samlet opsummering uden andre nuancer. Men tre danske afbrændere var for meget. Christian Eriksen, Lasse Schöne og Nicolai Jørgensen formåede ikke at få nettet til at blafre, da det var mest nødvendigt. Men jeg synes, vi skal blafre med Dannebrog for en heroisk indsats. Og tørre tårerne, når de næste nætter er omme.

- Og uden at dreje skylden nogen steder hen, var det tankevækkende, at det her aldrig blev den største stjernes turnering. Christian Eriksen trænger nu til fodboldferie i krop og sjæl, og til at få rollen som nybagt far i vater. Det har måske været for meget for ham at være her og ikke dér, lyder det fra kommentatoren.

Tofts karakterskala 2018

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

Herunder kan du læse Tofts karakterer til de danske spillere.

KASPER SCHMEICHEL 6 (KAMPENS SPILLER)

Behøver jeg skrive det? Verdensklasse. I de døende minutter var det en fremragende Schmeichel. Og jeg glemmer alt om senior. Det burde alle gøre. Kasper var helt på toppen, især omkring de kritiske minutter midt i 1. halvleg. Leverede to store redninger, da det var mest hektisk. Men straffesparket fra Modric. Hold nu kæft. Verdens bedste Schmeichel.

HENRIK DALSGAARD  3

Havde store problemer, og han kom ofte på mellemhånd. Han fik ikke clearet, og af indlæggene fra hans fod i den anden ende var kun et enkelt i orden. Der er altså et spring fra næstbedste engelske række til VM's ottendedelsfinale. 

SIMON KJÆR 5

Landskamp nr. 82 - de 81 fra start. Det i sig selv er noget ganske særligt. Som det så ud fra tribunen, bed han smerterne i sig undervejs i kampen. Og han var igen den ledende skikkelse på banen. Også i indgrebene (her overfor Mandzukic, som mange andre har slået sig på).

MATHIAS 'ZANKA' JØRGENSEN 4

Fik skrabet bolden ind efter mindre end et minut. Han var rolig på bolden og en god sidemand til Kjær, men han blev ofte svigtet af backerne, især i hans egen venstre side. Begik straffespark i den forlængede spilletid, men han kunne ikke gøre andet, da Schmeichel var passeret.

JONAS KNUDSEN 2

Nybagt far og nybagt VM-spiller. Han var med i stedet for en skadet Jens Stryger. Indledte med et flot langt indkast som førte til 1-0-målet. Men øjeblikket efter ramte han ikke bolden, og blev afdriblet af Rebic. Det var optakten til 1-1-målet. Men hans lange indkast skal krediteres.

ANDREAS CHRISTENSEN 2

Hareide ville forståeligt nok ikke ændre på 6'er pladsen, selvom Kvist meldte sig klar. Ved 1-1 målet blev han ramt i hovedet, og dermed nåede han ikke at afværge. Det var som om, det prægede ham hele 1. halvleg. Han kom ofte på mellemhånd og blev skiftet ud i pausen.

THOMAS DELANEY 5

Utrættelig, kampivrig og hele tiden med (et godt) øje på Modric og Rakitic. Havde nogle lange ture, der splittede den kroatiske midtbane, og han placerede sig hele tiden, hvor centrum for spillet eller modstanderens løb var. Et evigt aktiv.

CHRISTIAN ERIKSEN 3

Kom først rigtig ind i kampen de sidste 20 minutter af 1. halvleg. En god stikning i dybden til Braithwaite og et forsøgt lob, der ramte det øverste af målstolpen. Men modstanderne er mere og mere opmærksomme på ham, og det kræver løsninger. Han løb meget uden bold, men de andre skaffede ikke den nødvendige plads til ham med bold. Det er ikke underligt, hvis han er tømt i krop og hoved efter et VM - med tanke på en lang sæson, mange kampe og en familieforøgelse, som formentlig og forståeligt har fyldt meget i hovedhøjde.

YUSSUF POULSEN 5

Han arbejdede stenhårdt og satte sin eksplosivitet på prøve. Men det blev igen lidt ukontrolleret, når han havde bolden. Super godt arbejde. Tydeligvis med masser af overskud. Tilbage efter karantæne. Måske var det derfor. 

ANDREAS CORNELIUS 5

Fysisk viste han VM-klasse, for kroaterne slog sig på ham, og blev tvunget til usikkerhed i det centrale forsvar. Var igen god at spille bolden op på, også fordi han selv inviterede. Måske blev han træt til sidst. Ihvertfald blev han skiftet ud med Nicolai Jørgensen. 

MARTIN BRAITHWAITE 2

Jeg har svært ved at blive klog på Braithwaite. Det er som om, han ikke forstår de andre. Han er hurtig og ivrig. Måske for ivrig? Men hans løb er ikke nemme at læse for medspillerne. Bortset fra den aflevering Eriksen flot gav ham.

LASSE SCHÖNE 4

Ind for AC fra 2. halvlegs start. Det bandt ikke Delaney defensivt, som vi har set det tidligere med det makkerskab. Schöne fik sat midtbanen bedre sammen, end vi så den i 1. halvleg. Og han spillede ganske disciplineret, ikke for offensiv, men kontrolleret. Og lavede en herlig detalje, der lagde an til eget skud i den forlængede spilletid.

NICOLAI JØRGENSEN 3

Ind for Cornelius med en lille halv time tilbage af ordinær spilletid. Lidt svær at bedømme, for der kom ikke meget til ham.

ÅGE HAREIDE 4

Bænkede Sisto fra start, da han ville have mere fart og direkte spil med Braithwaite. Jernviljen og den defensive organisation har han indprentet for længst. Han fik bedre opspil denne gang, men der mangler dog stadig noget i offensiven. En af Hareides styrker er dog, at han kan få sat spillerne op. Og de tror på det.