Tre danskere er i karantænefare inden VM-braget mod Kroatien

Der er tre danske spillere, der misser en eventuel kvartfinale med et gult kort i 1/8-finalen. Otte kroater står i samme skæbne.

Se Danmarks 1/8-finale mod Kroatien direkte på TV 2 PLAY.

Når Danmark går på banen til 1/8-finalen og braget mod Kroatien, går tre danske spillere ind med bevidstheden om, at et gult kort vil koste dem muligheden for at deltage i en eventuel kvartfinale.

Pione Sisto, Thomas Delaney og forsvarsspilleren Mathias 'Zanka' Jørgensen har allerede fået ét gult kort i VM-turneringen, og skulle de rage deres andet til sig søndag aften, koster det en karantænedag, der skal afsones mod Rusland.

Men tanken om at misse en kvartfinale er ikke én, der vil fylde meget hos de tre danskere, når opgøret mod Kroatien først er fløjtet i gang. 

- Det er noget, der ligger i baghovedet, men det hæmmer ikke en. Men når man har det i baghovedet, så tænker man sig da lige en ekstra gang om, inden man brokker sig til dommeren. Men jeg tror ikke, man vil se spillere trække sig fra dueller. Skal man tage et gult kort, så gør man det selvfølgelig i holdets tjeneste, fortæller TV 2 SPORTs fodboldekspert Kenneth Emil Petersen.

- Når det kommer til stykket, så vil jeg alligevel være ærgerlig over at se Delaney få et gult kort. Det er klart ham, vi mindst kan undvære af de tre, der er i karantænefare. Men igen, er der behov for at tage et gult kort, så gør man det.

Otte kroatere i karantænefare

I den kroatiske VM-lejr er der dog flere, der går på banen i Nizhny Novgorod med karantænefaren hængende lige over hovedet.

I den krotiske startopstilling er højrebacken Sime Vrsaljko, midtbanespillerne Ivan Rakitić, Marcelo Brozović og Ante Rebić samt angriberen Mario Mandžukić ét gult kort fra en dag i skammekrogen.

Ligeledes er Tin Jedvaj, Marko Pjaca og veteranen Vedran Ćorluka ét notat i dommerens sorte bog fra at misse en eventuel kvartfinale.

I den danske lejr har man allerede haft én spiller i karantæne under VM.

Det var kantspilleren Yussuf Poulsen, der ikke kom i spil i den sidste gruppekamp mod Frankrig, da han i de to første VM-opgør mod henholdsvis Peru og Australien havde modtaget et gult kort.

Hos Kroatien har landstræner Zlatko Dalic haft alle sine spillere til rådighed i alle kampene på nær Nikola Kalinic, som han sendte hjem efter den første gruppekamp mod Nigeria, da angriberen angiveligt ikke ville skiftes ind.

Du kan se 1/8-finalen mod Kroatien fra klokken 20:00 på TV 2 PLAY, hvor du ligeledes kan se alle kampene fra VM-slutrunden.