- Vi skal være stolte af vores præstation, siger Hareide

Det danske landshold skal være stolte af præstationer ved VM i Rusland, fortæller landstræner Åge Hareide efter VM-exit.

Det danske landshold må erkende, at 1/8-finalen ved VM 2018 bliver endestationen efter et nederlag på straffesparkskonkurrence til Kroatien.

Men selvom landstræner Åge Hareide erkender, at det er en bitter fornemmelse at stå med, så skal landsholdet rejse hjem fra Rusland med hovederne højt.

- Jeg fortalte holdet, at vi skal være stolte af vores præstation. Vi har godt styr på Kroatien, og vi burde have afgjort det i ordinær tid. Og når det kommer til straffespark, så er det et lotteri, fortalte Åge Hareide til TV 2 SPORT efter kampen.

- Vi kunne godt have spillet bedre her ved VM, men vi kom videre fra gruppespillet, og det var det vigtigste og vores målsætning. Jeg synes, vi var gode i dag, og hvis vi havde ramt målet, så havde vi også afgjort det i ordinær tid. Vi spiller helt op med Kroatien, der er en stor nation.

I straffesparkskonkurrencen var det dog tre brændte spark fra Nicolai Jørgensen, Christian Eriksen og Lasse Schöne, der endte med at sende Danmark hjem fra slutrunden. 

En situation landsholdet ikke havde øvet sig på, inden opgøret mod Kroatien.

- Vi har ikke rigtig fokuseret på det, men vi vidste godt, hvem der skulle sparke. Det eneste, vi skulle finde ud af, var hvem der skulle sparke hvornår. Det er vores sikreste straffeskytter, der brænder i dag. Straffesparkskonkurrencer er bare et lotteri, fortæller den danske landstræner. 

- Vi havde en fantastisk Kasper Schmeichel i mål, og det hjalp os meget, men ikke nok, desværre. 

Tre straffesparksredninger fra den danske Leicester-målmand undervejs i kampen var ikke nok til at sende landsholdet videre.

Kroatien møder nu Rusland i kampen om en plads i semifinalen ved VM.