VM fodbold

Danmarks 'skurke' havde det skidt: - Vi svigtede Schmeichel

Både Christian Eriksen og Lasse Schöne var dybt skuffet efter det danske VM-exit, mens Nicolai Jørgensen ikke ønskede at tale med pressen.

Christian Eriksen ærgrer sig over, at han som en af tre danske straffesparkssyndere i VM-ottendedelsfinalen mod Kroatien var med til at svigte en stærk Kasper Schmeichel i det danske mål.

Schmeichel spillede en brandkamp og reddede først et straffespark i den forlængede spilletid og siden to i straffesparkskonkurrencen, som Danmark tabte 2-3.

- Selvfølgelig svigtede vi ham. Når en målmand tager to straffespark, så skal man vinde, for så skal man score på sine egne straffespark. Men det er nemmere sagt end gjort, og jeg kan godt forstå, at Kasper er skuffet, for han spillede en rigtig god kamp, sagde Eriksen.

Fynboen steppede selv op som første danske sparker, men han måtte se sit forsøg reddet af Danijel Subasic.

- Jeg tænkte ikke så meget op til. Jeg havde nogenlunde besluttet mig og ventede lidt på målmandens reaktion. Så tænkte jeg, at hvis jeg sparker hårdt nok, så går den ind, men han var hoppet i god tid og kom langt nok ud, så han fik reddet den via stolpen, tilføjede Christian Eriksen over for TV 2 SPORT.

Fynboen steppede selv op som første danske sparker, men han måtte se sit forsøg reddet af Danijel Subasic. Video: TV 2 Sport

Schöne: - Jeg har det ret dårligt

Efterfølgende brændte Lasse Schöne et straffespark, da han var Danmarks tredje sparker.

- Jeg har det ret dårligt. Jeg har taget mange straffespark i min karriere, men jeg har ikke brændt så mange. Når den ikke går ind, så er det bare ikke godt nok sparket, sagde Schöne.

Kasper Schmeichel havde reddet de to forsøg efter Eriksen og Schönes afbrændere. Da Nicolai Jørgensen gik til bolden som femte danske sparker og brændte, kunne Schmeichel ikke efterfølgende redde endnu en holdkammerat.

Nicolai Jørgensen var den første af kampaktørerne til at gå forbi pressen, men han ønskede ingen spørgsmål.

- Ikke i dag, lød det kortfattet fra angriberen.