VM fodbold

'Pinlig' og en 'skamplet for sporten' - eksperter raser over Neymar

Neymar får hårde ord med på vejen fra både modstandere og eksperter efter dramatiske rul i kampen mod Mexico.

Den brasilianske superstjerne Neymar stjal nok engang overskrifter, da Brasilien mandag eftermiddag spillede sig i kvartfinalen ved VM efter en sejr på 2-0 over Mexico.

Den lille dribler stod bag scoringen til 1-0 og havde ligeledes en fod med i målet til 2-0. Men det er ikke samba-drengens fodboldevner, der trækker overskrifterne.

I stedet er det en situation fra kampens 70. minut, der har bragt Neymar særligt i fokus. Her bliver angriberen trådt en smule over anklen og ruller derefter rundt med stor dramatik og tager sig til ansigtet - ja, nærmest som var han blevet skudt.

- Vi spildte en masse tid på en enkelt spiller, siger Mexicos landstræner Juan Carlos Osorio efter kampen ifølge nyhedsbureauet AP.

- Jeg synes, det er en skam for fodbolden. Specielt for børn, som ser på, for det skal være en sport, der beror på beslutsomhed og mandighed og ikke skuespil, siger han.

Den kritik giver hovedpersonen ikke selv meget for.

- Det er mere end noget andet et forsøg på at underminere mig. Hvad kan man gøre, de snakkede for meget før kampen, og nu tager de hjem.

- Jeg er ligeglad med kritik eller ros, for den slags kan have negativ indflydelse på ens attitude. Jeg er her for at vinde. Jeg kan altid blive bedre. I dag havde jeg en bedre følelse, og jeg er rigtig glad for sejren, siger Neymar.

Eksperter raser over Neymar

Men selvom Neymar ikke selv mener, han har gjort noget galt. Så vækker hans opførsel langt fra begejstring hos den tidligere danske landsholdsmålmand og nuværende VM-ekspert på Russia Today, Peter Schmeichel.

- Neymar lignede jo én, der var ved at dø. Jeg troede, han ville blive lagt på en båre og smidt i en ambulance, og at vi så aldrig ville se ham igen, lød det fra Peter Schmeichel efter kampen.

Neymar får behandling på sin højre ankel efter et mexicansk stamp. Video: Anders Masannek Jørgensen

- Jeg appellerer kraftigt til FIFA. Det her er ikke noget, vi vil se i fodbold. Vi har videosystemet VAR, vi er nødt til at komme af med det her skuespil. Han tiltrækker sig så meget opmærksomhed. Alle børn kommer til at se det her. Det er ikke det, vi vil have i fodbold.

En holdning, TV 2 SPORTs fodboldekspert Kenneth Emil Petersen er helt enig i.

- Det er jo decideret pinligt. Han er et forbillede, og der sidder millioner og kigger med. Hvorfor gør han det? Jeg kan ikke se, hvad han får ud af det. Der er så mange kameraer, der fanger det her og udstiller ham. Det er jo bare pinligt, lyder det fra Kenneth Emil Petersen.

- Men okay... Neymar er Neymar. Det overrasker os jo ikke. Han er 26 år nu, og han har stadig ikke lært af det. Jeg siger det igen, det er jo pinligt.

Skuespil bør få konsekvenser

Faktisk er de to VM-eksperter Kenneth Emil Petersen og Peter Schmeichel enige om, at Neymars skuespil bør få konsekvenser.

- FIFA-præsident Gianni Infantino var på stadion. De er jo nødt til at se nærmere på det her. Første gang så giv Neymar et gult kort, og smid ham så ud, hvis det skulle ske igen. Det er den eneste måde, han kan lære det på, fortalte Peter Schmeichel på Russia Times efter kampen.

Men helt så hård er TV 2 SPORTs fodboldekspert Kenneth Emil Petersen ikke.

- Der skal da gøres noget, men hvordan kan man differentiere det så? Må man kun rulle rundt tre gange så for ikke at få et kort? Vi kan jo ikke ændre på, at han bliver ramt. Men vi er da enige i, at det er usmageligt. 

Se alle kampe fra VM på TV 2 PLAY.

Afstemning

Hvad synes du om Neymars opførsel?