VM fodbold

STEM: Hvad synes du om Danmarks VM-indsats?

1/8-finalen blev endestationen for Danmark ved VM. Du har nu muligheden for at vise, hvordan du synes, landsholdet har gjort det ved slutrunden.

Se alle VM-kampe direkte på TV 2 PLAY

Det danske landshold får ikke lov til at spille VM-kvartfinale mod Rusland. Opgøret mod Kroatien i 1/8-finalen blev nemlig endestationen for Danmark, da kroaterne vandt efter straffesparkskonkurrence. Den ordinære kamp var endt 1-1. 

Selvom Danmark gik videre fra gruppespillet på andenpladsen efter Frankrig, blev VM en blandet fornøjelse for danskerne.

Sejr over Peru, uafgjort mod Australien og Frankrig og altså et nederlag til Kroatien blev det til ved dette VM for Danmark, der undervejs blev kritiseret for spillestilen.

Nederst i artiklen kan du give din bedømmelse af, hvordan Christian Eriksen, Kasper Schmeichel og resten af holdkammeraterne har gjort det ved VM i Rusland. 

Har Danmarks indsats ved VM været godkendt?

 1. 2018

  1. Danmark mod Peru

   Der var al mulig god grund til at sejle op ad åen efter Danmarks åbningskamp ved VM. Landsholdet overvandt et sandt peruansk bombardement og fik en pointmæssig perfekt start på gruppespillet ved slutrunden.

   Yussuf Yurary Poulsen blev kampens enlige målscorer med sit mål efter 59 minutter og sørgede dermed for den danske 1-0-sejr og de tre point i kampen mod Peru.

   Ekspert om den danske sejr

   - Kasper Schmeichel overpræsterer jo nærmest. Man kan slet ikke sætte nogen fingre på hans præstation overhovedet. Han har flere afgørende redninger, og han viser i dag, at han er en klasse målmand. Særligt i slutminutterne, hvor han viser lederskab og overskud. Lad os håbe, han kan fortsætte med det her til VM, lød det fra den tidligere landsholdsmålmand Thomas Sørensen, der kommenterede kampen mod Peru for TV 2 

   Læs om kampen via dette link.

  2. Danmark mod Australien

   Danmarks anden gruppespilskamp startede perfekt. Christian Eriksen bragte Åge Hareides udvalgte foran efter blot syv minutter mod Australien, men på trods af det tidlige føringsmål endte kampen uafgjort.

   Australiens Mile Jedinak udlignede kort før pausen til 1-1, da han omsatte et straffespark begået af Yussuf Poulsen, der havde hånd på bolden i eget felt.

   Kampen bød ikke på yderligere scoringer, og derfor fik landsholdet et enkelt point med fra mødet med Australien.

   Ekspert om det uafgjorte resultat

   - 20-25 gode danske minutter til at starte med. Vi kommer blæsende ud og truer konstant deres bagrum med løb. Derefter går gassen af ballonen, og vi får svært ved at komme igennem Australien, der konstant lurer på omstillinger. Et fortjent point, men man sidder med en følelse af, at vi burde have fået mere ud af den her kamp. Omvendt må Australien også ærgre sig. De havde chancerne, sagde Kenneth Emil Petersen efter kampen.

   Læs mere om kampen her.

  3. Danmark mod Frankrig

   Danmark spillede sig videre til 1/8-finalen ved VM, efter landsholdet fik det ene point mod Frankrig, der var påkrævet.

   Kampen var en småkedelig affære, hvor Frankrig var mest på bolden og havde flest chancer, mens Danmark hovedsageligt forsøgte sig med omstillinger.

   Ekspert om kampens gang

   - Det begyndte mere og mere at ligne en sommerkamp mod afslutningen. En form for træningskamp, hvor begge hold godt vidste, at de er videre med et uafgjort resultat. Danskerne var i perioder dem, der gik mest efter at vinde. Men der var ikke meget VM over denne kamp, sagde Kenneth Emil Petersen efter kampen mod Frankrig.

   Læs mere om kampen her.

  4. Danmark mod Kroatien

   Danmarks 1/8-finale mod Kroatien startede fantastisk, da Mathias Zanka Jørgensen bragte Danmark foran i kampens allerførste minut.

   Armene kom hurtigt ned igen, da Mario Mandzukic udlignede i det fjerde minut.

   Herfra var Danmark i perioder det bedste hold, men da hverken landsholdet eller Kroatien formåede at score, endte det hele med en straffesparkskonkurrence. Her var Kroatien bedst, selv om Kasper Schmeichel reddede to spark.

   Ekspert om Danmarks exit

   - Vi er det bedste hold i omkring en time. Det er ærgerligt, at det ikke er nok, at Kasper Schmeichel har i alt tre straffesparksredninger i dag. Vi spiller vores bedste kamp ved den her slutrunde.
   Straffesparkskonkurrence er et lotteri, og Danmark tabte det i dag. Vi skulle have afgjort det i ordinær spilletid, hvor vi var bedre end Kroatien, sagde Kenneth Emil Petersen efter det danske VM-exit.

   Læs mere om kampen her.

Afgiv din stemme

Herunder kan du stemme på, hvordan Danmark har gjort det ved VM i Rusland.

Karakterne gives ud fra TV 2's vante skala, som går fra 0-6, hvor 0 er det laveste og 6 er topkarakter.

Afstemning

Hvordan har Danmark gjort det ved VM?