VM fodbold

'Zanka' ville give Schmeichel chancen for at redde Danmark

Mathias 'Zanka' Jørgensen gav Kasper Schmeichel muligheden for at redde Danmark i den forlængede spilletid.

Kasper Schmeichel gav Danmark kunstigt åndedræt, da han seks minutter før slutningen på den forlængede spilletid reddede et straffespark fra Kroatiens største stjerne Luka Modric.

Men det var en anden dansker, som sørgede for, at Schmeichel overhovedet fik muligheden for at redde Danmark.

Via en gudsbenået aflevering fra Modric var Ante Rebic pludselig alene med den danske målmand. Rebic rundede ham uden problemer og skulle blot prikke bolden i mål.

Han havde ikke set, at Mathias 'Zanka' Jørgensen var lige i hælene på ham. Forsvarsspilleren så ingen anden udvej end at nedlægge kroaten i feltet og 'tage' et gult kort. Alt andet ville have betydet kroatisk mål.

- Jeg tænkte, hvad den eneste mulighed var for, vi kunne have en chance. Vi har vel en af verdens bedste målmand lige nu, så hvis jeg kunne give ham en chance for noget som helst, ville jeg lave et straffespark. Så levede vi i hvert fald lidt mere. Og det lykkedes jo. Så er det ærgerligt, at det ikke endte lykkeligt, fortæller han til TV 2 SPORT.

Tager tid at bearbejde det

Da der efter Schmeichels redning ikke blev scoret mere, skulle de to hold ud i en straffesparkskonkurrence.

Kroatien brændte to straffespark, mens Danmark brændte tre. Dermed er det Kroatien, som er videre til kvartfinalen mod Rusland.

- Det overskyggende lige nu er skuffelsen og måden, vi ryger ud på. Det vil det være et stykke tid. Det skal vi have lov til. Jeg er ikke i tvivl om, den her oplevelse kommer til at gøre det bedre for os som hold.

- Men der kommer til at gå et stykke tid, hvor vi lige skal bearbejde det. Især når turneringen stadig er i gang, for lige nu er der en masse tanker om, hvad det kunne være blevet til, hvis vi havde fået, hvad vi fortjente, siger Mathias 'Zanka' Jørgensen, som mener, at Danmark spillede sin bedste kamp i turneringen.

Den holdning er den danske landstræner, Åge Hareide, enig i.

- Jeg fortalte holdet, at vi skal være stolte af vores præstation. Vi har godt styr på Kroatien, og vi burde have afgjort det i ordinær tid. Og når det kommer til straffespark, så er det et lotteri, siger nordmanden.

Mathias 'Zanka' Jørgensen scorede Danmarks hurtigste VM-mål nogensinde, da han bragte holdet på 1-0 efter 57 sekunder.

Mens Danmark er ude, skal Kroatien spille kvartfinale med de russiske værter. Kampen spilles den 7. juli klokken 20 og kan ses på TV 2 PLAY.