FIFA VM 2018

Nicolai Jørgensen bryder tavsheden efter trusler

Nicolai Jørgensen takker for den opbakning, han har fået efter at have modtaget trusler på blandt andet de sociale medier.

Den danske landsholdsspiller Nicolai Jørgensen sætter for første gang ord på den danske VM-skuffelse, samt de trusler han har modtaget efter sit brændte straffespark i 1/8-finalen mod Kroatien.

Og det er netop på de sociale medier, Nicolai Jørgensen bryder tavsheden og fortæller om sit syn på sagen for første gang.

- Det er vigtigt for mig at pointere, at jeg ikke selv direkte har modtaget eller i hvert fald set nogle dødstrusler. Jeg har til gengæld fået mange søde og opbakkende beskeder, og dem sætter jeg meget pris på.

- Ingen er mere ked af og skuffet end jeg over at misse det straffespark. Sådan går det i fodbold nogle gange, op og ned.

- Tak for jeres søde beskeder og opbakning. God sommer, skriver landsholdsspilleren på Instagram og Twitter.

Hadsk tone på Facebook

Selvom Nicolai Jørgensen altså ikke selv har set dødstrusler mod sig, har der blandt andet været beskeder som 'fuck hele din familie', 'jeg smadrer dit hjem', 'luder', 'jeg håber, dine børn bliver mobbet' og 'død over Jørgensen' i kommentarsporet på blandt andet landsholdsspillerens Instagram-profil.

Også på fodboldhjemmesiden Bold.dk har tonen været hård, og derudover er TV 2 i besiddelse af andre hadske kommentarer og trusler, som blev skrevet på tv-stationens Facebook-opslag, men som nu er blevet slettet.

TV 2 har talt med en af de danskere, der skrev hadske beskeder rettet mod fodboldspilleren Nicolai Jørgensen efter Danmarks VM-exit. Video: Asger Manuel Jørgensen

Og netop de kommentarer og trusler udtalte Dansk Boldspil-Union (DBU) tidligere tirsdag, at unionen ville gå til politiet med.

- Ikke i min tid har vi oplevet noget lignende. Det er i denne tid, hvor Twitter og de sociale medier er vokset og taget mere og mere over. Jeg har aldrig oplevet lignende i forhold til vores landsholdsspillere, lød det fra Jakob Høyer, kommunikationschef hos DBU, til TV 2 SPORT.

Flere sager under VM

Nicolai Jørgensen er langt fra det eneste eksempel på spillere, der er blevet lagt for had på de sociale medier under VM.

Tidligere i slutrunden blev den svenske Jimmy Durmaz udsat for trusler og racisme efter gruppekampen mod Tyskland. Han modtog dog senere hen masser af opbakning fra fans.

En opbakning man også finder på Nicolai Jørgensen Instagram-billeder, hvor flere bakker ham op og skriver, at han ikke skal tage sig af de dumme beskeder.

Det har landsholdsspilleren heldigvis lyttet til og i stedet bidt mærke i folks mange varme beskeder.