VM fodbold

Sverige i VM-ekstase: - Et fodboldhold var klart bedre end det andet

Fodboldfeberen raser i Sverige, efter man tirsdag kvalificerede sig til VM-kvartfinalen.

Sverige gjorde, hvad Danmark ikke kunne, da de blev det næstsidste land til at booke sig en billet til kvartfinalen med en sejr på 1-0 over Schweiz 1/8-finalen.

Og den sejr får svenskernes VM-drømme til at nå nye højder. Nu tror vores naboer mod øst nærmest på, at man går hele vejen.

- Var det spændende? Egentlig ikke. Det var meget roligt hele vejen, skriver klummeskribenten fra Aftonbladet Erik Niva.

- Det var et fodboldhold, der var klart bedre end det andet. Et hold, der virker til at mestre alt, fodboldverden kaster i mod dem. Det hold, mine damer og herrer og FIFA-delegerede, er Sverige.

Også hos den svenske avis Expressen er stoltheden over landsholdet svær at skjule.

- Sverige hyldes i hele verden. Sverige er i kvartfinalen, skriver de mens de henviser til den schweiziske avis Blick, der skriver, at '11 svenske ikeaskabe stod i vejen for den første schweiziske VM-kvartfinale siden 1954'. 

Ja, fodboldfeberen er ikke til at tage fejl af i Sverige.

'Største øjeblik i mit liv'

Og den fik lige et par nøk mere på termometret, da Emil Forsberg scorede det, der viste sig at være den afgørende scoring efter 66 minutter.

- Det er det største øjeblik i mit liv, fortalte målscorer-Forsberg efter kampen.

- Sverige behøvede mig i dag. Det er helt fantastisk at skyde os i kvartfinalen. Det er noget, man drømmer om som barn. 

Den svenske landstræner er da også ovenud lykkelig over sit holds præstationer, der nu har skaffet dem en plads i kvartfinalen.

- Jeg er så utroligt glad, at jeg næsten ikke kan tale om det. Jeg beklager, men det er vildt det her. Vi arbejdede sammen i hele kampen, og det er uhørt imponerende, hvordan drengene klarede det, siger Janne Andersson til TV4.

- Vi brændte et par chancer i første halvleg, men det slog os ikke ud. Nogle ting kunne vi gøre bedre, men hvad gør det, når spillerne kæmpede til døde. Halvdelen af spillerne kunne næppe gå fra banen. Så har man tømt sig, siger landstræneren.

I kvartfinalen venter enten Colombia eller England. De to hold mødes tirsdag aften klokken 20:00.

Den kamp, kan du på TV 2 og TV 2 PLAY.