VM fodbold

'Usympatiske' colombianere forsøgte at sabotere Kanes straffespark

De colombianske landsholdsspillere gjorde alt, hvad de kunne, for at ødelægge Harry Kanes straffespark i 1/8-finalen.

Se videoen med de colombianske landsholdsspillere, der forsøger at ødelægge Harry Kanes straffespark øverst i artiklen.

Harry Kane var manden, der sparkede England godt på vej mod kvartfinalen, da han efter 58 minutters spil af 1/8-finalen mod Colombia bragte englænderne foran med 1-0.

Det gjorde den engelske angriber usvigeligt sikkert fra 11 meter pletten på et straffespark, selvom de colombianske spillere inden sparket havde forsøgt at ødelægge jorden omkring straffesparkspletten.

- Var der andre, der så den colombianske spiller hakke jorden op ved straffesparkspletten, mens han diskuterede med dommeren? Skriver journalisten Nick Wing fra Huffington Post på Twitter.

Og den britiske journalist havde ikke set forkert.

Colombianerne Jefferson Lerma og Johan Mojica var de to, der gik forrest i forsøget på at ødelægge Harry Kanes muligheder for at udføre det perfekte straffespark.

De colombianske landsholdsspillere forsøgte at ødelægge et straffespark for Englands Harry Kane. Video: Jesper Amter

De stod nemlig og sparkede ned i jorden, som en høne hakker med sit næb, for at gøre banen omkring straffesparkspletten så ujævn som mulig og dermed besværliggøre Kanes forsøg fra de 11 meter.

- Det er bare vildt usympatisk. Det hører ingen steder hjemme. Det er så usportsligt og dårlig stil. Hvor er jeg dog glad for, at Harry Kane scorede, fortæller TV 2 SPORTs fodboldekspert Kenneth Emil Petersen om det colombianske optrin.

- Det er så respektløs, som noget kan være. Jeg kan ikke lide at se det her, lyder det ligeledes fra TV 2 SPORTs fodboldekspert Troels Bech.

Selvom Harry Kane fik bragt England foran, så udlignede Colombia i dommerens tillægstid.

Og da der ikke blev scoret i den forlængede spilletid, skulle der endnu flere straffespark til for at finde en vinder. Her var England bedst og spillede sig i kvartfinalen, hvor Sverige venter.

Se alle kampe fra VM på TV 2 PLAY.