VM fodbold

Nye billeder afslører: Træner provokerede bevidst Sterling

Colombias fysiske træner tog sin titel lidt for bogstaveligt i pausen mellem Colombia og England.

Se videoen af episoden med Raheem Sterling i toppen af artiklen.

Den engelske angriber Raheem Sterling holdt sit hoved koldt, da han tirsdag blev forsøgt provokeret.

I pausen af VM-ottendedelsfinalen mellem England og Colombia på vej ned mod spillertunnellen forsøgte Colombias fysiske træner, Eduardo Julio Urtasun, at skabe tumult mellem ham og den engelske angriber. Det viser billeder, som ikke blev vist på tv.

Her var Sterling på vej væk fra banen med blikket rettet mod spillertunnellen, da den fysiske træner gik hen mod ham, og med fuldt overlæg stødte ind i englænderen med sin skulder. Det fik i et kort øjeblik Sterling til at stoppe op og vende sig om, inden han igen satte kurs mod omklædningsrummet.

Episoden foregik ud for den amerikanske dommer Marc Geiger, som straks tog en snak med Urtasun. Det endte med en henstilling.

Da den amerikanske dommer var færdig med snakken, fandt colombianeren et lumsk smil frem – et slags ”går den, så går den”-smil.

Den britiske tv-kanal ITV havde fundet billederne frem af episoden i sit studie, og her var holdningen klar.

- Det er så uintelligent af den træner at gøre det mod Raheem Sterling, sagde fodboldekspert Gary Neville.

Usportslige colombianere

Det colombianske landshold gjorde sig flere gange upopulært bemærket med usportslig optræden i ottendedelsfinalen mod England.

Udover episoden med den fysiske træner forsøgte Colombias Jefferson Lerma og Johan Mojica at forpurre Harry Kanes muligheder for at score på et straffespark, da de hakkede jorden op på den hvide plet.

Første halvleg var præget af spilstop og infights mellem de to hold. Nedenfor kan du se, da Willmar Barrios stangede Englands Jordan Henderson i forbindelsen med en dødbold, hvilket var meget symptomatisk for kampens udtryk.

Tumult i feltet efter nærkamp mellem Henderson og Barrios

England vandt kampen efter en dramatisk straffesparkskonkurrence.