FIFA VM 2018

Svensk fan jokede med indsamling til VM-spillers kone - og fik 32.000 kroner på kontoen

En svensk fodboldfan har indsamlet 45.000 svenske kroner til blomster til Andreas Granqvists højgravide kone.

Andreas Granqvist og Sveriges VM er blevet forlænget i kraft af en plads i kvartfinalen, som spilles lørdag.

Dermed stiger sandsynligheden også for, at den svenske anfører misser fødslen af sit kommende barn. Konen Sofie Granqvist havde termin den 3. juli, hvor Sverige spillede sig i kvartfinalen med en sejr over Schweiz.

Parret havde besluttet, at han skulle spille VM fødsel eller ej, og det fik svenske Niklas Nordén, der til daglig er bandytræner, til tasterne på Twitter.

- Overvejer at samle penge ind til en blomst til fru Granqvist. Skal vi gå efter 30.000 og verdens største blomst? skrev han tirsdag på Twitter.

Over for den svenske avis Aftonbladet fortæller Nordén, at han ikke rigtig regnede det for andet end en spøg.

- Det var en ironisk ting, men folk lader til at have taget det mere alvorligt, end jeg gjorde i starten. Nu er jeg nødt til at tage det alvorligt og stå til ansvar, siger Nordén til Aftonbladet.

Indsamlingen tog hurtigt fart, og da han lukkede den onsdag aften, var der kommet 45.000 svenske kroner ind på hans konto, svarende til godt 32.000 danske kroner.

Opslaget blev lagt på Twitter tirsdag klokken 20.33, og halvanden time senere var der allerede blevet overført 7000 svenske kroner. Det beløb var steget til det dobbelte klokken 9.40 onsdag morgen. Klokken 15.21 onsdag havde Nordén så 23.000 ekstra stående på sin konto til en blomst.

Sofia Granqvist er blevet opmærksom på indsamlingen og skriver på sin Instagram-profil, at hun er rørt over den, men hun opfordrer til, at pengene i stedet går til velgørenhed.

- Resultatet er fantastisk, utænkelige cifre og fremfor alt lækker, overdreven interesse. I morgen (torsdag, red.) gøres regnskabet op, og det besluttes, hvordan pengene skal bruges. Glem ikke, at vi gjorde dette med hjertet, skriver Nordén på Twitter.