Enige medier: For første gang overvejer Real Madrid at sælge Ronaldo

16x9
Cristiano Ronaldo takkede Juventus-fansene for deres hyldest i den første Champions League-kvartfinale i sidste sæson. Fremover kan han komme til at se endnu mere til de italienske fans. Foto: Massimo Pinca / Ritzau Scanpix

Flere anerkendte medier skriver, at Real Madrid kraftigt overvejer et tilbud fra Juventus på Cristiano Ronaldo. Men lønnen er et problem.

Han er blevet kåret til verdens bedste fodboldspiller fire gange i de seneste fem år. Han har været topscorer i Champions League de seneste seks år, og han har scoret 451 mål i Real Madrids hvide trøje.

Alligevel overvejer kongeklubben at skille sig af med den portugisiske verdensstjerne. Det skriver Sky Sports.

Det engelske medie er et af mange, som fortæller, at Real Madrid er blevet tilbudt et beløb på 100 millioner euro - svarende til cirka 745 millioner kroner - fra Juventus. De italienske mestre vil hente ham til klubben på en fireårig kontrakt.

Beløbet er ikke stort nok til at være den dyreste handel nogensinde. Til gengæld betragter Real Madrid det som et kæmpe beløb, når der er tale om en spiller, der har rundet de 33 år. Også selvom Ronaldo bliver ved med at score en masse mål.

Lønnen kan blive et problem

Flere gange tidligere har der været kraftig interesse for Ronaldo. Noget som han også har gjort brug af, når der skulle forhandles en ny kontrakt.

Så selvom der blev løftet øjenbryn, da Ronaldo i minutterne efter Champions League-sejren i maj over Liverpool fortalte, at han følte sig uretfærdigt behandlet af Real Madrid, fordi han mente, de ikke havde overholdt en aftale om stigende løn, var det ikke noget, som ikke var set før.

Jeg vil ikke tale om det

Giuseppe Marotta, Juventus' administrerende direktør

Men denne sag er ifølge BBC anderledes. Blandt andet fordi, at Real Madrid-præsidenten Florentino Perez i offentligheden ikke har kæmpet nær så meget for Ronaldo som tidligere.

Noget som Marca bakker op om. Mediet skriver, at Perez har hasteindkaldt Jorge Mendes, Ronaldos agent, til et møde. Det vil enten foregå onsdag aften eller torsdag morgen. Den spanske avis skriver desuden, at chancen for, at Ronaldo skifter, lige nu er større, end at han bliver.

Et af de store stridspunkter er ifølge The Independent Ronaldos løn. Hans bruttoårsløn på 60 millioner euro - cirka 447 millioner kroner - er et problem for Juventus.

Jorge Mendes skal ifølge Marca mødes med Florentino Perez, Real Madrids præsident, omkring et skifte af Cristiano Ronaldo.
Jorge Mendes skal ifølge Marca mødes med Florentino Perez, Real Madrids præsident, omkring et skifte af Cristiano Ronaldo. Foto: Sergio Perez / Ritzau Scanpix

Derfor overvejer klubben at skille sig af med angriberne Gonzalo Higuain og Paulo Dybala for at spare penge. Alternativt forsøger Juventus ifølge at få den italienske bilvirksomhed FIAT til at sponsorere portugiserens løn. På den måde skal den italienske mesterskabsklub ikke betale for andet end transfersummen.

Klubberne vil intet sige

Real Madrid har tidligere afvist rygterne om, at de har budt på Neymar og Kylian Mbappé, men i Ronaldo-sagen har de ikke meldt noget ud.

Juventus holder også kortene tæt til kroppen. Klubbens administrerende direktør, Giuseppe Marotta, blev af Sky Italy spurgt, om fansene snart kunne begynde at drømme om Cristiano Ronaldo.

- Jeg vil ikke tale om det, svarede han.

Cristiano Ronaldo lavede et mindeværdigt mål mod Juventus i sidste sæson.
Cristiano Ronaldo lavede et mindeværdigt mål mod Juventus i sidste sæson. Foto: Alberto Pizzoli / Ritzau Scanpix

Cristiano Ronaldo har i de to seneste sæsoner været Juventus' bøddel i Champions League. I 2016/17 var det i finalen, hvor Ronaldo scorede to gange i sejren på 4-1.

I sidste sæson var det i kvartfinalen, hvor Ronaldo først scorede på et saksespark i Torino og på hjemmebane satte det afgørende straffespark ind i overtiden.

Hvis skiftet går igennem, vil det både være det største salg af Real Madrid og største indkøb af Juventus. Rekorden er på 90 millioner euro - cirka 670 millioner kroner - for Gonzalo Higuain i en handel mellem de to klubber i 2016.

Der er allerede lagt et billede op på Twitter af en Juventus-trøje med nummer syv og Ronaldos navn på. Det vil i så fald betyde, han overtager Juan Cuadrados nummer. Om billedet er manipuleret eller ej skal være usagt.