FIFA VM 2018

Neymar under hård kritik – så lang tid har han ligget ned under VM

Den brasilianske landsholdsspiller har fået meget kritik for at falde let og overdrive under VM.

Et af de større temaer under VM har været den brasilianske superstjerne Neymars opførsel på banen. Kritikken har gået på, at han falder teatralsk og ligger længe på græsset.

Det har fået det schweiziske medie RTS til at kigge Brasiliens fire VM-kampe igennem for at finde ud af, hvor meget Neymar reelt bruger på ikke at spille fodbold. Svaret er, at han indtil videre har ligget ned i 13 minutter og 50 sekunder.

Inklusive tillægstid i de fire kampe har Neymar ifølge TV 2 SPORTs udregninger været på banen i 383 minutter og 44 sekunder. Det betyder, at han i 3,6 procent af kampene har ligget ned.

Neymar er da også en spiller, der ikke er bange for at tage den direkte duel med sin modspiller, og han er således den spiller, som er blevet begået flest frispark mod af alle i turneringen med 23 styk.

Avisen har ikke sammenlignet tallene med andre spillere.

Eksperter raser over Neymar

Brasilien vandt ottendedelsfinalen mod Mexico mandag med 2-0 i en kamp, de kørte sikkert hjem, og hvor Neymar både scorede og lagde op til et mål. Alligevel var det ikke fodboldmagikerens evner med bolden, der tiltrak overskrifter.

I stedet var det en situation fra kampens 70. minut, som bragte Neymar i særligt fokus. Her blev han trådt over anklen for derefter at rulle rundt med stor – og overdrevet – dramatik. Det fik TV 2 SPORTs fodboldekspert samt Peter Schmeichel, som er ekspert for russisk tv under VM, op i det røde felt.

- Det er jo decideret pinligt. Han er et forbillede, og der sidder millioner og kigger med. Hvorfor gør han det? Jeg kan ikke se, hvad han får ud af det. Der er så mange kameraer, der fanger det her og udstiller ham. Det er jo bare pinligt, lød det fra Kenneth Emil Petersen.

- Neymar lignede jo én, der var ved at dø. Jeg troede, han ville blive lagt på en båre og smidt i en ambulance, og at vi så aldrig ville se ham igen, lød det fra Peter Schmeichel.

- Et forsøg på at underminere mig

På pressemødet efter kampen mod Mexico, hvor Neymar var til stede, blev han også skydeskive for spørgsmål angående episoderne. Her forsvarede han sine handlinger.

- Det er mere end noget andet et forsøg på at underminere mig, sagde han på pressemødet efter ottendedelsfinalen mod Mexico.

- Jeg er ligeglad med kritik eller ros, for den slags kan have negativ indflydelse på ens attitude. Jeg er her for at vinde. Jeg kan altid blive bedre.

Brasilien spiller kvartfinale mod Belgien fredag klokken 20.00 på TV 2.